Löparnyheter!

Löparskor är en viktig del av varje löpares utrustning. Utvecklingen av löparskor förbättras ständigt, allt för att hjälpa löparen att maximera sin prestation och minimera risken för skador. Här är några av de senaste innovationerna inom löparskor.

Kolfiber-plattor

Carbonskor (skor med kolfiber -plattor) är en nyhet som kommit de senaste åren. En av de senaste innovationerna är alltså att integrera kolfiber-plattor i mellansulan på skorna. Detta för att ge löpare en mer effektiv och responsiv löpning, samtidigt som det minskar belastningen för muskler och lederna. Det måste dock betonas att Carbonskor definitivt inte är rätt val för alla, inte heller för alla typer av löpning.

Anpassad passform

En av de största utmaningarna med löparskor är att hitta en sko som passar perfekt på foten. Nya tekniker gör det möjligt för tillverkare att erbjuda anpassade passformar genom att skanna fötterna och använda 3D-utskrift för att skapa en sko som passar exakt. Detta kan förbättra prestationen och minska risken för skador.

Sensorer

Sensorer integrerade i löparskor kan ge löpare viktig data om sin prestation, som hastighet, steglängd och kadens. Genom att analysera denna data kan löpare anpassa sin löpteknik och förbättra sin prestation.

Energiåtervinning

En annan ny innovation är att använda energiåtervinning i mellansulan på löparskor. Detta kan hjälpa till att återanvända den energi som annars skulle gå förlorad när foten träffar marken. Resultatet är en mer effektiv löpning och mindre belastning på muskler och lederna.

Bättre ventilation

Ventilationen i löparskor är viktig för att hålla fötterna svala och torra under löpning. Tillverkare har börjat använda nya tekniker för att förbättra ventilationen, som att lägga till mikroperforeringar och ventilationskanaler i skon. Detta kan hjälpa till att minska risken för blåsor och skavsår.Sammanfattningsvis har löpare fått tillgång till en rad innovativa tekniker under 2023 som kan hjälpa löparna att förbättra sin prestation och minska risken för skador.

Välkommen in till oss och prata löparskor 🙂


Ett urval av våra löparskor!