Om oss

Om oss

År 1989 träffades 150 förväntansfulla handlare i Göteborg för att slå ihop Fri Team och Sportia. Slagorden ”Sportbutikerna som höjer ribban” ekade över Sportsverige. Framtidsmålet var att satsa på lagsporten och teamet. Sportkedjan Team Sportia sa hej till Sverige!

 

Lång erfarenhet
Grunden till den nya sportkedjan lades faktiskt redan på 60- och 70-talet, då enskilda fackhandlare började bilda inköpsgrupper för att öka sin konkurrenskraft mot varuhusens expansion. Inom sporthandeln bildades Fri Team 1973. Av de järnhandlare som sålde sport bildades så småningom Järnia Sport som sedan ändrade namn till Sportia.

 

Team Sportia – 30 år!
Idag är Team Sportia är en av Sveriges ledande sportkedjor som fokuserar på utomhusträning som löpning, aktiv fritid, utomhusträning och cykling. Den första franchisebutiken öppnades 1989 och idag drivs 65 st Team Sportia-butiker av engagerade handlare runt om i landet som alla är eniga om att träna är bra, men att träna utomhus är ännu bättre.

Välkommen in i våra butiker, du hittar dem här.

 

Nyfiken på SGN Sport och hur det fungerar att vara handlare inom vår grupp? Kontakta oss på info@sgnsport.se så berättar vi mer!