Om oss

År 1989 träffades 150 förväntansfulla handlare i Göteborg för att slå ihop Fri Team och Sportia. Slagorden ”Sportbutikerna som höjer ribban” ekade över Sportsverige. Framtidsmålet var att satsa på lagsporten och teamet. Sportkedjan Team Sportia sa hej till Sverige!

Lång erfarenhet
Grunden till den nya sportkedjan lades faktiskt redan på 60- och 70-talet, då enskilda fackhandlare började bilda inköpsgrupper för att öka sin konkurrenskraft mot varuhusens expansion. Inom sporthandeln bildades Fri Team 1973. Av de järnhandlare som sålde sport bildades så småningom Järnia Sport som sedan ändrade namn till Sportia.

Idag är Team Sportia är en av Sveriges ledande sportkedjor som fokuserar på utomhusträning som löpning, aktiv fritid, utomhusträning och cykling. Den första franchisebutiken öppnades 1989 och idag drivs 43 st Team Sportia-butiker av engagerade handlare runt om i landet som alla är eniga om att träna är bra, men att träna utomhus är ännu bättre.

Välkommen in i våra butiker!

Du hittar dem här.

Franschisekedja
Idag är Team Sportia är en franchisekedja vilket innebär att medlemmarna har möjlighet att dra nytta av ett redan existerande varumärke och ett fungerande affärskoncept. Franchising bygger på ett samarbete mellan två självständiga parter. Medlemmarna får tillgång till ett färdigt varumärke, marknadsföring, centrala kampanjer och stordriftsfördelar inom inköp.  

En stor partnerfamilj
SGN Sport som äger Team Sportia AB erbjuder alla sina medlemmar sport- och fritidsprodukter från världens marknadsledande varumärken. En viktig del är också det retailstöd inom inköp, marknadsföring och försäljning som skall stärka handlarnas möjligheter att driva sina butiker med lönsamhet. SGN Sport erbjuder de anslutna butikerna bra avtal med allt från frakt, e-handelsplattform, hotell, taxi, larm och besöksräknare. 

Nyfiken på SGN Sport och hur det fungerar att vara handlare inom vår grupp? Läs mer på sgnsport.se eller kontakta oss på info@sgnsport.se.