6 tips på hur du bäst bevarar dina sneakers

Nu längtar vi till våren och ett säkert tecken på att våren är på ingång är att äntligen plocka fram våra älskade sneakers. Men hur gör du egentligen för att skydda dina sneakers på bästa sätt? Vi har tipsen som hjälper dig att hålla skorna rena och fräscha under hela säsongen. 

Vi älskar att plocka fram våra sneakers till våren, men att hålla dem rena och fräscha under hela säsongen kan kännas som en evig kamp. Många har för vana att slänga in sina sneakers i tvättmaskinen och visst kan det hjälpa för stunden, men i det långa loppet förstörs skorna genom att sulan släpper och de tappar både spänst och form.

Det är också många som använder sina sneakers under en enda säsong och sedan kastas dem. Men vet du vad, du behöver inte kasta dina sneakers efter en säsong. Om du tar hand om dina sneakers kommer de hålla längre och ni kan få många våriga säsonger tillsammans

Här kommer våra bästa tips för att dina sneakers ska hålla längre.

Impregnera

Att impregnera sina boots eller mockaskor ser många som en självklarhet. Men sneakers sätter de flesta bara på sig och drar iväg, även om du faktiskt använder dina sneakers mer än dina boots. Du behöver inte köpa olika impregneringsspray för olika skor, utan det finns utmärkta sprayer som fungerar på både tyg och mocka. Impregnerar du skorna innan du använder dem första gången står de lättare emot både smuts och väta.

Ta hand om fläckarna direkt

Det bästa är om du inte låter fläckarna torka in. Torka bort dem direkt om möjlighet finns så får inte fläckarna något fäste.. Det enklaste sättet att ta bort fläcken är att ta en tandborste med lite diskmedel på och skrubba direkt på fläcken. Skölj av och låt torka.

Ha fler sneakers hemma

Om du har fler än ett par sneakers kan du växla mellan skorna. Om du inte använder samma sneakers varje dag håller de längre.

Byt ut skosnörena

För att ge dina sneakers en ny look kan du enkelt byta ut skosnörena. Bara genom att byta ut vita smutsiga skosnören mot ett par helt nya gör att skorna ser mycket fräschare ut än tidigare. Eller varför inte testa en annan färg för att lyfta looken ännu mer?

Fyll skorna med tidningspapper

Om du fyller dina skor med tidningspapper under tiden du inte använder dem, hjälper det att ta bort dålig lukt. Det drar också åt fukt, förhindrar att bakterier tar fäste och det får skorna att hålla formen längre. Det finns alltså många bra anledningar att peta in papper i skorna.

Bättra på lukten

Ingen vill ha illaluktande fötter men ibland börjar fötterna osa sådär lite ostigt och det känns som att ingenting hjälper. Men det finns faktiskt många olika husmorsknep knep för att få dina sneakers att lukta gott igen. Du kan hälla i en tesked bikarbonat på kvällen och sedan dammsuga upp det på morgonen. Det kan också hjälpa att lägga skorna i en plastpåse och låta dem ligga i frysen över natten.