Att köpa benskydd

Sparkar och smällar mot smalben och anklar är vanligt inom fotboll på alla nivåer. Med rätt modell och passform på benskydden kan du slippa mycket smärta och onödiga skador.

Seriespel

För att få delta i seriespel och turneringar måste du använda benskydd godkända av Svenska Fotbollförbundet. Köper du dina benskydd hos oss på Team Sportia kan du vara säker på att benskydden är godkända.

Passform

Benskydden ska sluta väl runt smalbenet och sitta bekvämt. Många spelare väljer små skydd för att inte riskera att skydden är i vägen, men tänk på att skyddet måste vara tillräckligt stort för att skydda mot sparkar och smällar.

Ankelskydd eller inte?

En fråga du ska ställa dig själv inför ett benskyddsköp är om du vill ha benskydd med eller utan ankelskydd. Som namnet antyder skyddar ankelskydden mot sparkar och smällar mot dina anklar. För yngre spelare är ankelskydd definitivt att föredra. Bland äldre killar och tjejer går åsikterna dock isär huruvida ankelskydden är i vägen och försämrar bollkänslan eller ej. Om du är osäker på hur du vill ha det finns det benskydd med avtagbara ankelskydd.