Team Lost tipsar om kreativ utomhusträning

I dessa tider är det kanske viktigare än någonsin att röra på sig och många tenderar att träna utomhus. Att vara kreativ i sin träning kan vara ett sätt att öka motivation men det kan ibland vara svår att komma på nya träningsformer. Att vara kreativ med sin träning är något som Fanny och Patrik i Team Lost älskar. Här berättar de mer om sin träning och ger tips på hur du på ett enkelt och roligt sätt kan göra naturen till din träningsarena.

Uthållighet kräver kreativ träning

Team Lost består av Fanny Ahlfors (social media konsult) och Patrik Widell (Polis) som tillsammans tävlar i Swimrun. I fjol gjorde de bland annat Rockman swimrun, som går i Norge. Fanny menar att detta verkligen var en upplevelse utöver det vanliga då de simmade bland annat i fjordar och sprang upp på Preikestolen. Totalt de ute i 8 timmar och 57 minuter. Sådana tävlingar kräver verkligen att de har riktigt bra flås och är uthålliga, vilket även är deras fokus när de tränar. För att då inte tröttna krävs det att de är kreativa och ser varje pass som ett äventyr för att orka hålla igång.  

Vi gillar att upptäcka nya platser och letar gärna upp äventyrliga platser i närheten så tex ett löppass blir mer äventyr än löpning.

Roligare att träna ihop

De gillar att upptäcka nya platser och framförallt att få göra det tillsammans som lag! De är dock inte bara ett lag i Swimrun utan även ett par privat. Att tävla tillsammans och samtidigt vara ett par tycker de bara är positivt.  Tävlingar kan vara upp till 9 timmar långa och då har de gott om tid att verkligen lära känna varandra och hur vi fungerar i olika situationer. Allt för att bli ett så bra team som möjligt. Det är även mycket roligare att träna ihop än att träna själv, menar Fanny.


9 tips på hur du gör naturen till din träningsarena!

  1. Kasta sten – Hitta en lagom stor sten och kasta i marken.
  2. Lyfta träd som knäböj Hitta ett träd och lyft det .
  3. Lyfta träd som axelpress – Hitta ett som är lagom stort och lyft det som en axel press
  4. Hoppa träd – Hoppa jämfota över ett träd fram och tillbaka
  5. Armhävningar med träd – Gör armhävningar med fötterna på ett träd
  6. Gå balansgång på träd – Hitta träd som fallit ned och gå balansgång på de.
  7. Pull ups i träd – Häng i en trädgren och gör pull-ups
  8. Hoppa upp på ryggen på din kompis – Nyttja varandras vikter och se hur långt du kan gå med din kompis på ryggen.  
  9. Hitta ett träd som ramlat – Kryp under och hoppa över.

Följ deras träning- och tävlingsresa på Instagram: @patrikwidell  @fanny_josefine @teamlost