Salomon Quicklace – Slipp skosnören som går upp

Franska Salomon håller fokus på kvalitet och innovation i sina produkter. En smart detalj på många av Salomons skor är snörninssytemet Quicklace. Om du kikar i detalj på Salomons skor kanske du upptäcker att snörningen ser väldigt ren och snygg ut. Hur kan det komma sig? Jo, det stavas Q-u-i-c-k-l-a-c-e och är precis lika enkelt som genialt.
Quicklace ersätter de vanliga skosnörena. Med detta system behöver du bara dra åt skorna en enda gång under hela dagen, glöm skosnören som går upp och behöver knytas om. Salomon uppfann och tog patent på Quicklace för över tio år sedan. Allt sedan dess används snörninssytemet flitigt på allt från Salomons sneakers, till trailskor, vandringsskor och hikingkängor. 

Hur använder man Quicklace?

I videon och listan här nedanför visar Salomon hur du använder systemet. Superenkelt och intuitivt, så att du kan njuta av din löptur eller vandring istället för att knyta om dina skor.   

1. Använd snörena för att dra åt varje ”kryss” runt foten jämnt, håll plösen fri så att du kan komma åt den senare (i plösen sitter nämligen Quicklace-garaget).

2. Dra åt snörena hårt genom att skjuta plastspännet ner till foten tills det sitter så som du vill ha det.

3. Rulla ihop och stoppa överflödigt snöre och spänne inuti fickan/garaget i plösen.

4. Gå en fin runda utomhus (glöm inte att ta med fika)!

Tips från coachen: det klassiska misstaget som många nya Quicklace-användare begår är att missa punkt 3, det vill säga att inte gömma undan den överblivna delen av quicklace-snöret och spännet i den dolda fickan, aka quicklace-garaget, som sitter i plösen.

Ett urval av Salomons skor med Quicklace!

Se fler produkter från SALOMON här >>