Lysande livräddare i mörkret

Tommy Tegnander är specialiserad på olycksförebyggande produkter och grundare av Save Lives Now. Med sin bakgrund som brandman har han sett många olyckor som hade kunnat förebyggas med små medel. Nedan svarar Tommy på några frågor om säkerhet och hur man förebygger olyckor i trafiken. 

Var och när sker de flesta olyckorna?

Den största andelen olyckor där fotgängare skadas eller förolyckas sker i tätbebyggt område. Ofta på och vid övergångsställen där det är lätt att tro att man har större synlighet än vad som är fallet. Under årets mörka månader är ofta synligheten för fotgängare starkt begränsad – redan i skymningen ökar risken markant att förbli oupptäckt i mörkret. Ofta upptäcks fotgängaren först på ett avstånd om 20-30 meter, vilket innebär att föraren bara har några sekunder på sig att identifiera, reagera och hinna bromsa sitt fordon. 

Berätta om Save Lives Now:s produkter!

Flash Led Light Vest är en LED-väst med tre olika ljusfunktioner som gör dig synlig på upp till 300 meters avstånd i skymning och mörker. Västen finns med utbytbara batterier eller som uppladdningsbar.

Flash LED Light Band är ett band som träs runt armen eller benet. Det fasta blinkande skenet gör att du alltid syns i mörkret och ger medtrafikanter chansen att upptäcka dig på upp till 300 meters avstånd. Detta ger föraren god tid att bromsa sitt fordon.

Blinky LED är en liten blinkande björn, hjärta eller smiley som du fäster på jackan eller väskan. Den gör dig synlig på upp till 200 meters avstånd.  Våra produkter är prisvärda och enkla att använda. Detta är viktigt eftersom produkterna endast gör nytta om de används!

Hur skiljer sig Save Lives Now produkter från en vanlig reflex?

En vanlig reflex lyser endast när de blir belysta, medan lysande LED-produkter alltid gör fotgängaren synlig på upp till 200 – 300 meters avstånd. De ger cyklister och fordonsförare gott om tid att agera. Att bära en Blinky eller Flash är ett enkelt sätt att minska risken för olyckor och skador på dig själv och dina nära och kära.