Checklista – allt som behövs inför skolstarten!

Augusti månad innebär skolstart och för vissa kanske till om med första skoldagen någonsin. Som föräldrar kan det vara mycket att stå i inför både jobbstarten efter semestern och barnens skola och är man stressad kan det vara skönt att få lite hjälp på traven med vad som kan behövas. Här ger vi er en checklista med tips på bra saker att ha i skolan.

Till gympan

 • Gympapåse – Det är lätt att lägga gympakläderna i den vanliga skolryggsäcken. Dock är det mer fördelaktigt att lägga allt i en gympapåse med material som andas. Dessutom är det lite roligare att bära med sig en snygg gympapåse med roliga, coola och snygga motiv!
 • Gympaskor – Ett par utomhusskor och ett par inomhusskor kommer behövas inför idrottslektionerna. Utomhusskorna ska ha bra dämpning och vara lätta att ta av och på för mindre barn. Helst ska skorna även ha kardborreband, då kommer lärarna tacka dig. För inomhuslektionerna behövs en sko med ljus skosula så det inte blir märken i golvet.
 • Gympakläder – Kläder för både ute- och inomhusgympa är bra att ladda upp med och då gärna i funktionsmaterial som transporterar bort fukt och svett. Tänk på att ha både långärmat och kortärmat för både kallare och varmare väder.
 • Simkläder – Gympa innebär också simlektioner. Glöm inte att ha med simkläder så att inte ditt barn missar de viktiga simlektionerna

Till skolgårdsleken

 • Regnställ -Det är ju inte helt ovanligt att regnskurar kommer lite oväntat här och där, och när som helst. Ett måste för att kunna njuta av utelek på skolgården oavsett väder är därför ett bra regnställ att ha hängandes på skolan för oväntade väderomslag.
 • Stövlar – Lösningen för att slippa blöta strumpor är gummistövlar. Idag finns det också bra skor med GORE-TEX som skyddar mer mot vatten än vanliga skor.
 • Skaljacka och skalbyxa – Skalplagg är perfekta då de kan kombineras utifrån de flesta typer av väder. Med en tröja under kan de användas under kallare dagar och när solen kikar fram kan de användas mot eventuella vindar. De klarar dessutom lättare regn.
 • Sneakers -Bekväma sneakers och skor för lek och spring på rasterna behövs såklart till skolan. Hos oss finns både skor med snörning och kardborre för de lite mindre barnen så de enkelt kan ta på och av sig skorna själva.
 • Oömma kläder – Tänk på att barn klättrar, rullar och kan vara oaktsamma vid lek och det sista de tänker på är hur kläderna ser ut… Tänk därför på att ha oömma kläder och ett tips är att ha ett ombyte i skolan.

Till och från skolan

 • Cykel – Att ta cykeln till skolan för de större barnen är både effektivt och bra. Barnen blir piggare och håller sig mer friska om de börjar dagen med att röra på sig i friska luften. Är barnen för små för att cykla själva? Det finns olika varianter av lösningar för att kunna skjutsa barnen till skolan med cykel och du får då själv motion 😉
 • Hjälm – Glöm inte hjälmen, det är en billig försäkring. Här kan du läsa mer i vår hjälmväljare>>
 • Ryggsäck – En ryggsäck gör det enkelt att få med allt som behövs till och från skolan. Se till så att ryggsäcken varken är för stor eller för liten. Och glöm inte att tänka på vikt och ryggdynor när du köper ryggsäck till ditt barn så att den också är bekväm att ha på ryggen.

TIPS! MÄRK UPP BARNETS KLÄDER OCH SKOLGREJER MED NAMN