Vårens 5 hetaste löparskor

Våren är äntligen här och då är det många som börjar känna suget efter en ordentlig löparrunda. För dig som är i behov av nya löparskor tar vi tillsammans en titt på några av de hetaste skorna i vårt sortiment.

 

Saucony RIDE ISO

En riktigt löparfavorit då denna sko har en fantastisk kombination av låg vikt, flexibilitet, grundstabilitet, löpglädje och responsiv stötdämpning. Den vävda ovandelen i ENGINEEERED MESH ger bättre ventilation samt en dynamisk och anpassningsbar passform. Mellansulan består av PWRFOAM, och tillsammans med en fullängds EVERUN TOPSOLE erbjuds fantastisk stötdämning från häl till tå med optimal energiåtergivning. Passar dig med hög till normal hålfot, och finns i vidderna medium och wide.

Kort om skon

Löpstil: Supination, neutralUnderlag: Fast underlag (asfalt, stig)Vikt (ca): Herr 275g/dam 241gDropp: 8 mm

 

 

Hoka One One Clifton 5

Hoka One One Clifton 5 är en lättviktssko med mycket bra dämpning och passar löpare med neutralt löparsteg. För bättre ventilation är ovandelen gjord i mesh. Denna modell är en mycket allsidig och väldämpad sko. Stötdämpning med EVA skapar en behaglig rullfunktion som ger en bra löpkänsla. Yttersulan har strategiskt placerade gummidetaljer som ger ett bra grepp mot underlaget.

Passar för dig som vill ha en väldigt lätt och behaglig sko för både korta och långa turer och är även klassificerad som en Klassikerprodukt hos oss på Team Sportia.

 

Kort om skon

Löpstil:NeutralUnderlag: Fast underlag (asfalt, stig)Vikt: 281 gDropp (mm):5

 

 

ASICS GT-2000 7

GT-2000 7 är en löparsko till löpare som letar efter en mängdträningssko med moderat stöd. Skon är stabil och passar för långpass på hårt underlag och är en riktigt bra investering för dig som oroar dig för att trampa fel och vill känna dig säker när du är ute och springer.

 

Skon har en helt ny och modern design, och är utrustad med FlyteFoam i mellansulan – en teknologi som tidigare har varit reserverad för toppmodellerna Kayano och Nimbus. FlyteFoam gör inte bara skorna lättare, utan den gör också GT-2000 7 ännu mer rörlig och dynamisk.

Den sömlösa ovandelen i mesh ökar ventilationen och låter foten andas under intensiva pass. Då den är nästintill utan sömmar minskas också risken för skav. Ovansidan är dessutom gjord med en ny typ av läst, så passformen har förbättrats generellt. Bl.a. har det blivit lite mer plats för tårna.Hälkappan smider t runt hälen och bidrar till att stabilisera foten under löpning.

 

Kort om skon

Löpstil:Mild pronation, Moderat pronationUnderlag: Fast underlag (asfalt, stig)Vikt (ca): herr 265g/ dam 241gDropp (mm):10Övrigt: Reflexdetaljer

 

 

Saucony GUIDE ISO 2

Detta är en av marknadens lättaste mängdträningsskor med pronationsstöd. Fullängds EVERUN TOPSOLE i kombination med PWRFOAM MIDSOLE ger en utmärkt responsiv och energiåtergivande stötdämpning från första till sista steget. För optimal instegskomfort och tryckfördelning har FORMFIT CONTOURED FOOTBED-konstruktionen integrerats, där toppen av mellansulan formats utefter utseendet på en fot. Guide ISO 2 har även konstruerats med ISOFIT, där plösen och snörningen integrerats med skon för en ännu bättre och individuellt anpassad omslutning om foten. Den svängda lästen gör att skon passar löparen med hög till normal hålfot. Guide ISO 2 är svaret på det som så många löpare söker, det vill säga en perfekt kombination av stabilitet, stötdämpning och löpkänsla.

 

Kort om skon

Löpstil: Mild pronationUnderlag: Fast underlag (asfalt, stig)Vikt (ca): Herr 303g/dam 261gDropp (mm): 8

 

 

 

Asics Gel Nimbus 21

ASICS GEL-NIMBUS 21 hjälper dig att ta din löpning till nästa nivå. FlyteFoam Propel skapar mer energi och framåtdriv medan en omkonstruerad mesh, rymlig tåbox och yttersula med total markkontakt som ger ett mjukare och mer stabilt löpsteg hela vägen från landning till frånskjut. En dämpnings-gel har placerats strategiskt i häl och framfot för att ta upp de kraftigaste stötarna, vilket minskar påfrestningen på kroppen och ger överlägsen stötdämpning precis där den behövs som mest. En av de helt stora nyheterna i Asics GEL-Nimbus 21 är att det har blivit mer plats för framfoten än vad som fanns i både Nimbus 20 och Nimbus 19.

 

Kort om skon

Löpstil:NeutralUnderlag: Fast underlag (asfalt, stig)Vikt: 310 gramDropp (mm):10 herr/13 dam