Välj rätt padelracket!

Är du osäker på vilken form på padelracket du ska välja? Då har du kommit rätt, här går vi igenom allt du behöver veta för att kunna välja rätt form på ditt padelracket. Det finns ingen form som är optimal för alla spelare. Vilken form som passar dig bäst beror på din spelstil och vilken nivå du spelar på. Padelracket kan delas in i tre olika grupper när det gäller formen; runda rack, diamantformade rack och droppformade rack.

Runda padelracket

Ett runt racket är det mest naturliga valet för dig som nyligen börjat att spela padel. Det passar även för mer erfarna spelare som söker maximal precision och kontroll i sitt spel. Söker du ett lättmanövrerat och skonsamt racket för att undvika skador är ett runt padelracket att rekommendera. Runda padelracket har generellt en större del av vikten närmare greppet, detta gör att racket blir lättare att manövrera och att du snabbare kan förflytta det i olika situationer på padelbanan. Runda padelracket har också ofta lite större sweetspot (förlåtande del av träffytan) och en racket med rund form är oftast ett bra val för nybörjare och motionärer.

Diamantformade padelracket

Diamantformade padelracket har ofta en lite högre balanspunkt och är därmed mer framtunga. De ger ofta mycket fin fart på bollen, men lite sämre kontroll, så det gäller att du själv som spelare har koll på läget. Dessa racket passar därför, generellt, till lite mer avancerade spelare.

Droppformade padelracket

Padelracketar med droppformat rackethuvud ser, som namnet säger, ut som en droppe och är därför lite mindre platta på toppen jämfört med ett diamantformad rackethuvud. Man kan lite enkelt säga att detta är en kombination/hybrid av varianterna ovan. De är inte lika förlåtande som runda padelracket vid mindre rena träffar, men mer förlåtande än de diamantformade. Racketar med droppformat rackethuvud passar ofta både lite mer avancerade motionärer och tävlingsspelare.

Utvalda padelrack

Summering

Ditt val av form på padelracket bör baseras på vilken spelstil du har och vilken nivå du spelar på. Är du nybörjare och söker ett lättspelat padelracket bör du välja rund form. Det gäller även dig som har mer erfarenhet av padel och söker maximal säkerhet och kontroll i ditt spel. För dig som har god teknik med bra bollträff och spelar mer offensivt är ett diamantformat padelracket att rekommendera. Det genererar mer kraft i volleys, bandejas och smashar än ett runt racket. Ett droppformat padelracket passar allroundspelaren som vill ha en bra kombination av fart och kontroll. Det är givetvis mer än bara formen på padelracket som påverkar spelegenskaperna. Vikt, material i kärnan och ramstyvhet är några exempel.

Välkommen in till oss så hjälper vi dig gärna välja det optimala racket för just dig!