Regnkläder

Sverige kan, som vi vet, vara helt underbart trots eller kanske på grund av det varierande vädret. Det sägs ju att det inte finns något dåligt väder, utan bara dåliga kläder. Att ha bra regnkläder gör att man inte behöver oroa sig för vädret och njuta av naturen och att vara ute även om det kommer en skur.

Tips för att njuta utomhus oavsett väder:

1. Håll dig torr om fötterna, ett par rejäla stövlar eller GORE-TEX kängor är en bra början.

2. Överdragsbyxor och jacka för att hålla sig torr på kroppen. Jacka med luva är att föredra. För att promenera räcker en regnjacka/byxa. För vandring eller annan fysisk aktivitet behövs mer andningsförmåga, och då är en skaljacka/byxa att föredra.

3. Hjälp kläderna att andas, ett bra regnställ eller skalplagg behöver hjälp att andas. Att ha ett underställ samt en fleece som mellanlager är det bästa för att säkerställa att man inte blir fuktig på insidan regnplaggen. Tillämpa lagerprincipen även på sommarhalvåret, lager ett för fukttransport närmst kroppen, lager två för värme emellan, lager tre som skydd för väder och vind ytterst.

4. Håll kläderna i bra skick. Att impregnera och använda rätt tvättmedel är A och O för att hålla regn- och skalplagg i bra kondition. Skall du tvätta ditt Gore-tex eller skalplagg med annat membran, använd endast rätt medel. Mellan tvättarna kan man spraya med impregnerings-spray, som fungerar för både kläder och skor. Även skovax för skinnkängor är viktigt för att få dem att hålla länge.

Fråga personalen i din Team Sportia butik vad som passar just dig och dina användningsområden!

GORE-TEX – Så funkar det!

Det pratas ofta om GORE-TEX och hur bra det är, men vad är egentligen GORE-TEX och hur funkar det? Häng med så berättar vi mer!

Läs mer om GORE-TEX!