Om triathlon

Triathlon är en trendig idrottsgren som testar din fart, styrka och uthållighet. Att denna livsstilssport har kommit att bli väldigt populär de senaste åren är inte så konstigt, med tanke på den variation som sporten ger.

Triathlon består som namnet antyder av tre olika grenar: simning, cykling och löpning, som genomförs i en följd och utan avbrott. Sporten utövas av personer i alla åldrar, i olika distanser och passar perfekt för både tävling och träning. En av de stora utmaningarna med triathlon är att vänja kroppen vid omväxlingen mellan de olika grenarna. För den ovane triathleten brukar bytet mellan cykling och löpning vara speciellt klurigt, då den cyklande rörelsen med benen tenderar att hänga kvar.

Ironman

Ironman är den tuffaste varianten av triathlon med de längsta distanserna. Ironman tog fart på Hawaii i slutet av 70-talet, där det hölls en triathlontävling med namnet Hawaiian Ironman Triathlon. Det hade länge pågått en diskussion om vilken av de tre sporterna som var mest krävande för utövaren. För att ta reda på detta hölls ett lopp med följande slogan: ”Swim 2.4 miles! Bike 112 miles! Run 26.2 miles! Brag for the rest of your life!”. Denna slogan används än idag. Trots att sporten funnits sedan 70-talet dröjde det ändå till år 2000 innan triathlon för första gången vara med som en gren i OS. Innan dess ansågs sporten inte ha tillräckligt stor spridning i världen.

Triathlon på Team Sportia

Vill du också ha något att skryta om inför kompisarna, eller bara prova på en riktigt häftig och omväxlande träningsform? Testa triathlon! Men du, glöm inte att triathlon är lite utav en materialsport. Så kom in till oss på Team Sportia och gör dig redo för triathlon. Vi har både våtdräkter, löparskor och cyklar som hjälper dig att slutföra loppet på bästa möjliga tid. Välkommen in till din lokala butik!