Telefon:018-17 45 70
E-post:uppsala@teamsportia.se
Adress:Kumlagatan 6
Postnummer:754 54
Stad:Uppsala
Måndag-Fredag10:00-19:00
Lördag10:00-16:00
Söndag11:00-16:00

Team Sportia Uppsala

Butiksbild Team Sportia Uppsala

Tillägg 23 november 2020

Tack för allt gensvar på mitt långa brev! ❤️Tack för pepp och tack för att du stöttar oss på Team Sportia Uppsala. Tack för att du är medlem i vår kundklubb, Sportklubben. Och framförallt, TACK för att du handlar lokalt. Som tack för att du är en av våra allra bästa kunder, så kommer här ett exklusivt erbjudande, enbart för våra allra bästa kompisar!

❤️ Köp presentkort för 1 000 kr, få värdecheck värde 500 kr på köpet! 
❤️
Gäller 24-29 november. Max 5 st per kund. Presentkortet gäller 3 år. Värdechecken 3 månader.

Varmt välkommen till oss. Ring eller maila om ni vill att vi lämnar produkterna till er utanför butiken. 
Ta hand om er!

Patrik och hela teamet på Team Sportia i Uppsala
______________________________________________________________

21 november 2020

Hej alla underbara kunder!

Jag heter Patrik och arbetar på Team Sportia i Uppsala. Jag hoppas du kan ta dig tid att läsa hela detta, även om det är halvlångt..! Jag vill bara slå ett slag för den lokala handeln i Uppsala. Det här gäller inte bara vår butik utan ALLA lokala butiker i Uppsala.

Att vara lokala är normalt en fantastisk sak. Vi på Team Sportia älskar det! Vi kan vara flexibla, familjära, vi bestämmer själva över sortiment och specialiteter. Vi styrs inte från högre ort utan vi tar själva besluten som passar oss, nära vår marknad. Ofta är vi små. Ett tight gäng som jobbar hårt för varandra och för att göra våra kunder nöjda. Vi är inte ägda av en centraliserad kedja eller av något finansbolag utan vi äger och driver själva vår butik utifrån vår egen övertygelse. Vi kan absolut vara medlem i en kedja men besluten och engagemanget är nära och äkta. ❤

Jag sa att vara lokala är normalt en fantastisk sak. Nu är läget allt annat än normalt.Vi har en pandemi som slår stenhårt mot hela samhället och den lokala handeln och småföretagandet i synnerhet.

En nackdel av att som liten äga sin verksamhet själv är att man ofta inte har muskler för att hantera extrema situationer likt denna. Uthålligheten ekonomiskt är i de flesta fall inte lika stor som jättedrakarnas.

Det gör mig ont att människor nu uppmanas att man ska handla på nätet och inte besöka sina lokala butiker. Det gör mig faktiskt till och med riktigt förbannad då jag törs slå vad att de flesta handlare/småföretag i Uppsala i princip skulle slå knut på sig själva bara de fick chansen att leverera! Det handlar om överlevnad för oss småföretagare/handlare och det handlar om jobb.

Vad betyder det att vara lokal?
Jo, vi är flexibla och bestämmer själva. Vi kan lösa det mesta på ett så ansvarsfullt sätt det bara går med hänsyn till smittorisk. Här några exempel på vad vi kan erbjuda i vår butik.

❤ Ring oss så plockar vi ihop ditt köp! Du kan hämta varorna utanför butiken.

❤ Vill du besöka oss men vågar inte komma in så kommer vi ut med det du vill prova.

❤ Kommer du in så håller vi avstånd och visar respekt.

❤ Vårt läge ger oss fri parkering och ett lagom flöde på kunder. (Det är aldrig knökfullt med folk i vår butik).

❤ Vi kan i många fall köra hem dina varor om det krävs .

❤ Känner du dig otrygg ändå, ring oss så bokar vi in en tid utanför ordinarie öppettider .

Ni ser, vi är flexibla. Man kan ta ansvar för situationen fast man bedriver handel.
Och i vår bransch, som vi ändå får kalla sällanköpshandel, är kundtätheten i butik inte i närheten av tex livsmedel. Visst, vi behöver kanske mat mer än ett par skidor, men ändå…

Vill du har kvar dina lokala fysiska butiker så föreslår jag att du ger oss chansen INNAN du klickar på ”gå till kundvagnen” på nätet. Vi vill bara ha chansen. Vi kanske inte lyckas alltid, men i de allra flesta fall gör vi det. Vårt löfte är ändå att försöka!

Vi lever i en speciell tid och här krävdes det ett speciellt inlägg här på vår hemsida. Det här är absolut inget ”tyck synd om” inlägg utan jag vill bara att man ska tänka efter före. Sedan väljer man själv.

Ta hand om dig och varandra ❤. Och stort tack för att du tog dig tid att läsa mitt lilla inlägg och TACK för att du handlar lokalt ,

Vid pennan
Patrik Ingesson
Ägare, VD, säljare, anställd, personalansvarig, inköpsansvarig, inköpare, marknadschef, marknadsassistent , lokalvårdare, vallare , cykelmontör, mm mm

PS. Längtar du efter snön lika mycket som jag? Kolla in följande filmer där jag ger dig mina bästa tips!