Tappa inte fokus på semestern

Nu är sommaren här och det betyder semester för dom flesta. För många kan det vara svårt att fortsätta med goda träningsvanor under denna perioden. Man vill hellre vila upp sig och njuta av semestern tillsammans med vänner och familj och det kan lätt bli lite extra onyttigt och dåligt med rörelse.

Det finns dock många anledningar till att lägga in några träningspass emellanåt när man är på semester. Det blir lättare att komma tillbaka till träningen när vardagen kommer om man har hållit i gång träningen under sommaren. Sommaren är en ypperlig tid att träna. Du har gott om D-vitamin och energi och det är dags att utnyttja situationen.

Det finns många träningsprodukter som är små och enkla att ta med sig på semester. Sen finns det många övningar man kan göra med egen kropp som inte kräver mycket utrymme eller tid. Till exempel kan du ta med dig gummiband, slinga, hopprep, träningsmatta eller en yogamatta.

 


 

8 Tips inför semesterträningen

1. Gå upp före alla andra på morgonen och rör på dig!

2. Spring längs stranden!

4. Spring på sightseeing istället för att ta en buss

5. Cykla på sightseeing istället för att promenera

6 Simma 5 längder i poolen en gång i timmen när man ligger vid poolen

7 Välj sommaraktiviteter som håller hela familjen aktiv; t.ex promenader, båtliv, simning, cykling

8 Packa små lätta produkter som gummiband, loop, powerslides, yogamatta.

 


 

5 övningar du kan göra med ett Powerband från Abilicia

1. Enhandsrodd (tid: 1 minut)

Fäst bandet runt ett dörrhandtag eller något annat föremål i höft/mag/brösthöjd. Stå med benen parallella på en höftbredds avstånd. Spänn magen och räta på bröstet. Sträck ut en raklång arm framför dig. Dra tillbaka armen med armbågen intill sidan. När du vant dig vid denna övning kan du även röra axeln bakåt och framåt medan du sträcker ut/drar tillbaka armen för en mer intensiv träning. Byt arm efter 30 sekunder.

2. Push-ups (tid: 1 minut)

Placera dig i push-up-positionen med bandet över övre delen av din rygg och runt dina händer. Gör en vanlig push-up och kom ihåg att sänka ner bröstkorgen mot golvet. Bandet kommer att göra push-upen mer effektiv under den uppåtgående rörelsen samtidigt som motståndet är ringa under den neråtgående och svårare rörelsen.

3. Rakt dödlyft (tid: 1 minut)

Fäst bandet så långt som möjligt så att det inte kan glida uppåt. Stå med ryggen mot fästpunkten och håll bandet mellan dina ben. Böj överkroppen framåt och tryck ut skinkorna. Böj lite på benen. Skjut höften framåt och räta på kroppen. Håll ryggen rak och magen spänd under hela övningen.

4. Stående rotation (tid: 1 minut)

Fäst bandet runt ett dörrhandtag eller något annat föremål i höft/mag/brösthöjd. Stå med ena sidan vänd mot fästpunkten. Håll bandet med båda händerna och sträck ut armarna framför dig i maghöjd. Rotera bort från fästpunkten. Håll höfterna stilla. Byt sida efter 30 sekunder.

5. Svängande planka, rygg (tid: 1 minut)

Ställ fast bandet i taket, i HangOn eller någon annan hög fästpunkt. Lägg dig på rygg. Använd flera band eller knyt bandet för att spänna det. I startpositionen ska dina ben befinna sig ganska högt ovanför golvet. Dra dig själv uppåt, håll kvar huvud och axlar på golvet och låt kroppen hålla en rak linje från axel till ankel. Stöd dig med armarna på sidorna. Sväng benen mot golvet och för därefter upp dem igen. Håll alltid kroppen rak.