Små fotavtryck med högteknologiska
kompressionsstrumpor

Seger har stickat strumpor för elitidrottare och motionärer sedan 1947 och deras vision är att springa tillsammans mot en ljusare framtid. Historiskt har de alltid haft ett nära samarbete med samtida storheter. Det började redan på 50- och 60-talet med legenden Sixten Jernberg. Fortsatte på 70-talet med Thomas Wassberg*. På 80-talet försåg man hela svenska OS-laget med strumpor och mössor. Elitidrottarna har alltid varit en viktig del av Segers tekniska utveckling.

Under 00-talet fortsatte det med Alpinstjärnor som Anja Pärsson och Jens Byggmark, Frida Hansdotter och Sara Hector som hjälpt oss att utveckla bland annat våra tekniskt fulländade kompressionsstrumpor. Strumpor som får toppresterande idrottare – att prestera ännu bättre. Men kompressionsstrumpor är inte bara för eliten. En väl utvecklad strumpa kan göra underverk för alla som gillar att träna och springa.

Kompressionsstrumpor är utformade för att ökat trycket så att ditt blod flyter lättare från ben och fötter upp till hjärtat. Detta har en prestationshöjande effekt som får benen att känns piggare och mer energifyllda under träningspasset, och som kan ge ett snabbare löpsteg och mer ork. Blodgenomströmningen bidrar dessutom till snabbare återhämtning och minskad träningsvärk.

Än idag låter Seger framstående idrottare testa deras produkter i sin vardag. Dessutom har de ett eget kompressionslabb där de hårdtestar de strumpor för att både Seger och du ska ta nästa steg.

Deras senaste strumpa är stickad av RECO Nylon, ett 100% återvunnet material som minskar användandet av resurser vid tillverkningen med i snitt 89%.

Koldioxidutsläppet minskar med 88% och avfallet med 96% jämfört med vanlig produktion! Detta plus att RECO är skönare mot foten, och minst lika slitstarkt som våra vanliga garner gör valet lätt om du vill prestera maximalt, men lämna minimala spår.

* Thomas till och med bodde och tränade hemma hos familjen Segerqvist i Röshult. Då stod presskåren samlad framför huset, och Thomas smet ut bakvägen genom garaget, och gav sig ut på en träningsrunda på elljusspåret i Röshult efter en riktigt stadig grötfrukost från mamma Segerqvist

Kolla in Seger Running Mid Compression här>>