Bli en bättre simmare

Bygg upp styrka, stabilitet och balans. Att träna på gym är ett bra komplement till simningen. Det hjälper dig att bli starkare och ger dig bättre uthållighet. Gabriella Fagundez, mångårig landslagssimmare och personlig tränare, ger tips på övningar som får dig att bli en ännu bättre simmare.

 

Planka på bosu-boll – bra magträning. Det är oerhört viktigt med en stark bål. Starka inre magmuskler är nödvändiga för att få kraft i armarna.

Beskrivning: Utgå från en position med underarmarna på den platta sidan av bosu-bollen. Fötterna ska vara i kontakt med underlaget och kroppen rak från fot till skuldra. Spänn magen för att behålla en naturlig kurvatur på ryggen. Håll position hela tiden och pendla med benen.

 

Hantelrodd – att hålla ”bra bål” även i pressat läge.

Beskrivning: Stå i planka och greppa hantlarna. Dra en hantel i taget upp till brösthöjd (armbågarna in mot kroppen). Tänk på att inte svanka, utan håll kroppen i en rak linje under hela övningen.

 

Chins – stärker den breda ryggmuskeln och biceps.

Beskrivning: Greppa stången lite bredare än axelbrett. Böj benen bakom dig. Dra dig upp tills hakan är ovanför stången. Sänk ned dig till helt utsträckta armar. Repetera. Om du tycker att övningen är för tung, finns det både maskiner och gummiband att ta hjälp av.

 

Flygande hund – fokus på att inte ”tappa höften”, precis som i vattnet.

Beskrivning: Stå i plankposition på raka armar. Lyft höger arm och vänster ben och sträck ut. Dra in armen och benet och låt dem mötas under kroppen. Byt arm och ben. Tänk på att stabilisera bålen genom hela övningen och att inte tappa höften åt sidan.

 

Det här behöver du:

Bosu-bollHantlarTräningsstångTräningsmatta