4 guldställen för sommarens cykeläventyr

I dessa tider passar det bra att färdas utomhus i friska luften. Det finns tusentals guldställen för cyklister i vårt avlånga (157 mil) land som du kanske ännu i har upptäckt. Sweden by Bike har valt ut fyra stycken favoritplatser med tillhörande guldkorn. Dessa guldkorn finns i viddernas Hälsingland, i Nora i Bergslagen, i Klarälvens Värmland och i trakten av sörmländska Nyköping. Allihop har det där lilla extra som ger pricken över i efter några timmars avkopplande cykling. Håll till godo!  

1. Cykling för alla i vackra Järvsö

Mitt i vackra Hälsingland ligger Järvsö. Här finns blånande berg, luften är frisk och Ljusnan som är landets nionde längsta vattendrag rinner rätt igenom bygden. Järvsö och dess omgivningar är ett paradis för dig som tycker om mångsidig cykling då du cykla både utför, uppför, slättförs, till fikastället, i skogen eller till badplatsen.

Järvsö Gårdsbageri – stanna för en fika eller ett glas champagne

På en liten gård i nordligaste Järvsö serveras fikabröd bakade i det egna bageriet några kilometer bort och samlar såväl turister som lokalbefolkning. Ingredienslistan är noga utvald och till stor del lokal, kaffet kommer från Johan & Nyström. Glöm heller inte att besöka deras härliga champagnebar som är inredd i tidigt 1800-talsstil där det också går att få en champagneprovning.

Läs mer här:
https://www.jarvsogardsbageri.nu/
https://swedenbybike.com/resmal/jarvso/


2. Cykla MTB i Nora

I Örebro län i sydvästra delen av Västmanland ligger Nora. Det är äkta bergslagsbygd med många gamla hyttor och bruk i närområdet. I omgivningarna finns några av landets bästa MTB-leder vid sidan av idylliska vyer för dig som hellre cyklar på en grusväg en vacker sommardag.

Bryggerikrogen i Nora -upplev närproducerad mat och dryck

Den 6:e augusti 2015 öppnades dörrarna till bryggerikrogen i Nora för första gången. Grundaren Veronica Carlsson tanke är att servera ”riktig” mat, på fina råvaror, så närodlade som möjligt, naturligt vin och öl från mikrobryggerier, i en välkomnande och hjärtlig miljö.


-Det ska vara roligt att gå på restaurang! Ett personligt och trevligt bemötande, är lika viktigt som bra mat på tallriken och god dryck i glasen.

LÄS MER HÄR:
http://bryggerikrogen.se/
https://swedenbybike.com/resmal/nora-i-bergslagen/


3. Cykla med familjen längs Klaraälvsbanan

Längs Klarälvsbanan kan du och familjen cykla på bilfri väg. Denna bana är 90 km och slingrar sig rakt genom den värmländska naturen från Karlstad i söder till Hagfors i norr. I den djupa skogen runt Hagfors tar den asfalterade Klarälvsbanan slut och Klarälvsleden tar vid med sina 120 km fram till Sysslebäck.

Prästmyrens vandrarhem – bo lantligt nära Klarälven

Som gäst på Prästmyrens vandrarhem bor du i en familjär och lantlig idyll omgiven av skog och ängar ett par kilometer från Klaräven. Förutom att njuta av den fina naturen finns det mycket att hitta på både för barn och vuxna.

”En mycket trevlig vistelse hos värdparet I Ransäter/Prästmyren. Att värden spelar fiol när det är frukostdags i deras fantastiska kök var så fint! Mängder av olika aktiviteter finns för alla åldrar. Så genomtänkt och välskött vandrarhem.”

anonym gäst

Läs mer här:
https://www.prastmyren.se/
https://swedenbybike.com/cykelleder/klaralvsbanan-klaralvsleden/


4. Upplev 120 km cykelväg runt Nyköping

Nyköping med den mysiga nyköpingsån erbjuder säkra, trygga och tillgängliga cykelvägar i och mellan tätorterna. I Nyköpings tätort finns det cirka 120 kilometer cykelväg och ännu fler är på gång. Utanför Nyköping finns vandrings- och cykelleder, berg att klättra i och kajaker att hyra. 

Systrarna Brådhe´s

Denna mysiga hamnkrog i Nävekvarn är verkligen värd ett besök! Systrarna Brådhe erbjuder både mat, fika lagat från grunden. De har även fullständiga rättigheter och en fin uteservering där man har utsikt över det vackra hamnområdet. Under högsäsong har cafét öppet dagligen.

Läs mer här:
http://systrarnabradhe.com/ 
https://swedenbybike.com/resmal/nykoping/

Till cykelprodukter>>