Vi har längdskidorna för dig!

Att susa fram i spåren en solig vinterdag är nog en av de häftigaste idrottsupplevelser du kan vara med om. Längdskidåkning blir allt mer vanligt som motions- och tävlingssport. Detta bidrar till att skidorna idag blir mer och mer avancerade i sitt utförande och det kan därför vara svårt att välja. Faktorer så som kroppsvikt, spann och teknik påverkar vilken skida som är rätt för just dig och dina önskemål. Kom in så hjälper vi dig att hitta rätt!

Välkommen på våra längdträffar!

Med rätt utrustning är det lättare att lyckas i spåret. På våra längdträffar träffar du leverantörer och branschfolk och får ta de av det senaste inom längdåkning. Passa på att få svar på dina frågor och införskaffa säsongens utrustning till bästa pris. Välkommen!

Läs mer här »

Längdväljaren™

Längdskidåkning är en fantastisk träningsform – om man har bra fäste vill säga. Men att välja rätt skidor, pjäxor och stavar är inte alltid lätt. Därför har vi skapat Längdskidväljaren, som hjälper dig hitta utrustningen för en härlig upplevelse i spåret!

Läs mer här »

10 tips inför längdtävlingen

Ska du åka mellan Sälen och Mora? Eller kanske ställa upp i Engelbrektsloppet? Vi har ett par värdefulla tips som du kanske behöver för att klara av att ta dig riktigt långt i spåren. Och du, lycka till!

Läs mer här »

Kunskapsfilmer om längdåkning

Ta del av tipsen från Patrik Ingesson, som jobbar på Team Sportia Uppsala och har åkt längdskidor i över 40 år. Han vallar dessutom åt Piteå Elit, en av Sveriges absolut främst skidklubbar. Han har helt enkelt järnkoll på allt som har med längd att göra.

Läs mer här »