Cykeldator gps

Cykeldator med GPS som hjälper dig tävla och jämföra!

GPS är det perfekta verktyget för dig som vill effektivisera din träning och få koll på dina cykelslingor. Planera hemma i lugn och ro för att sedan köra slingan som du laddat ner till din enhet.  Häng med så berättar vi mer om varför, hur det funkar, vanliga missuppfattningar och annat som är värt att veta om - GPS till din cykel!

Vad är fördelarna med en GPS i din cykeldator?

  • Håller reda på sträcka, fart, tid och puls om du har det tillvalet.
  • Superenkel montering. Bara att sätta den på styret och så är du igång. Ingen hjulmagnet, sensorer eller kablar behövs. Inte heller hjuldiameter behöver ställas in.
  • Enkelt att flytta mellan cyklar, eftersom ingen unik inställning för respektive cykel krävs är det endast några sekunders arbeta att flytta GPS'n mellan dina olika cyklar.
  • Ger dig möjlighet att planera, hämta och följ nya vägar.
  • Spara, planera och dela dina aktiviteter på Garmin Connect™, Strava eller POLAR's onlinetjänster.
  • De senaste modellerna är uppkopplade via bluetooth till din smartphone, så funktioner för dataöverföring och LiveTrack, väder etc kan visas.
  • Toppmodellerna har kartor med navigeringsmöjlighet. Cykla på främmande vägar blir plötsligt enkelt och säkert.

Allt du behöver för att kunna höja nivån på din cykling!

GPS-datorn ger dig all viktig statistik från cykelturen, till exempel tid, sträcka, fart, total stigning och plats. När den är ihopparad med ett pulsband registrerar den även din puls och pulszon så att du vet när du når ditt mål. Med pulsfunktioner får du även mer exakt information om hur många kalorier du förbränt under cykelturen.

All statistik du behöver för att kunna höja nivån på din cykling. Den är liten men ändå fullmatad med funktioner, till exempel smartaviseringar när den är ihopparad med en smartphone.

Välj bland banor som körts av andra eller skapa dina egen på Garmin Connect, Strava eller Polars motsvarighet, som är kostnadsfria online communitys.
När du har valt en bana kan du överföra den direkt till GPS-enheten och följa banan för att komma fram till önskad destination.

Du kan även tävla mot dig själv för att göra det hela ännu mer intressant.

Räcker det inte med en smartphone?

När GPS-enheten är ihopparad via Bluetooth® kan din familj och dina vänner följa din cykeltur i realtid med LiveTrack för Garmin. Du kan bjuda in andra via e-post eller sociala medier så att de kan se dina data på Garmin Connect mm.

I GPS-enheterna finns det två satellitsystem GPS sam Glonass. För bästa nogrannhet och snabbast uppkoppling är GPSer som använder båda systemen bästa valet. Särskilt om MTB är din favoritsysselsättning, då träden ger sämre mottagning.
Så kika efter enheter som har både GPS- och GLONASS-satelliter för att spåra hur långt, hur snabbt och var du kör, även i tät terräng.
En Smartphone han inte köra båda systemen och därav är noggrannheten mycket begränsad i tät terräng, samt GPS funktion i telefonen drar mycket batteri. Till skillnad från när du använder telefonen kan du använda din cykel-GPS i de flesta fall upp till 8-10 timmar, utan att behöva oroa dig för datamängden eller för att batteriet tar slut.

Via Bluetooth i din kompatibla telefon eller med en enkel anslutning till din Mac® eller PC kan du överföra dina aktiviteter till vår kostnadsfria träningsgrupp online, Garmin Connect alt. POLARs motsvarighet. Här kan du se vägen du åkt på en karta, analysera och dela den samt visa fler detaljer.
Tävla mot andra cyklister på olika Garmin Connect-segment och se dina resultat på topplistan efter cykelturen. Inkluderar meddelanden på enheten vid segmentens start- och slutpunkter.

STRAVA - Nu till GPS på styret!

Edge 520 är den första cykeldatorn som är kompatibel med Strava-segment i realtid och där det ingår en 3-månaders provperiod på Strava Premium. Med det här medlemskapet synkroniseras stjärnmärkta Strava-segment automatiskt med 520-enheten för feedback i realtid under cykelturen. Du får även aviseringar om segmentstart och -slut samt får ta del av topplistor när du har slutfört segmentet. Garmin Edge 510 och 810 samt 1000 är även de kompatibla med STRAVA efter en uppdatering av mjukvaran. Välj mellan gratis eller betalversionerna beroende på vilka funktioner du vill utnyttja.