Försvåra för cykeltjuven

Så försvårar du för cykeltjuven

Många vuxencyklar har idag ett av SSF godkänt blocklås. Dessa är relativt svåra att bryta upp, men det hindrar inte tjuven att ta med sig cykeln. För att vara på den säkra sidan och förhindra cykelstölden är det ett SSF godkänt bygellås som gäller. Stöldskyddsföreningen testar regelbundet cykellås, och de som klarar testet bär märkningen SSF.

Hur skall man låsa?

Om cykeln inte låses fast i något har du kanske ingen glädje av att ha ett bra lås. Cykeln kan lyftas och fraktas från platsen. Se därför till att låsa fast cykelramen med bygeln (helst även ett av hjulen) i ett fast föremål. För extra säkerhet, kontrollera det ni låst fast i så att staketet eller skylten på stolpen inte enkelt går att skruva isär, då gör tjuven det, trär ur/över cykeln, och kan på annan plats i lugn och ro försöka forcera låset.

Kan man göra något mer?

Märk och registrera din cykel, de flesta kända märken har den möjligheten redan från fabrik. En cykel som liknar alla andra cyklar är en lättsåld cykel. En cykel som målats i en avvikande färg eller bär stora klisterdekaler är svårare att lägga ut på annonssiter på internet. Någon kan känna igen den. Tjuven undviker cyklar som är svårsålda, för sälja dem är målet.

Var skall man ställa cykeln?

Det bästa för både cykeln och mot stölder är att ställa cykeln inomhus, kanske i ett cykelföråd eller källare. Om ni måste lämna cykeln utomhus över natten, ställ cykeln på en öppen upplyst plats, så kan inte tjuven försöka bryta upp låset utan risk att upptäckas.

Kolla in våra lås här>>

produkter