Lär dig åka rullskidor

Trodde du att du bara kan åka skidor på vintern? Då är det dags att tänka om. Längdåkning är nämligen en perfekt träningsform, året om. Så byt längdskidorna mot rullskidorna under barmarkssäsongen och träna teknik, kondition, koordination och styrka – samtidigt!

Just nu är intresset för rullskidor hetare än någonsin. För dig som är sugen på att testa på den populära träningsformen har vi tagit fram en liten film om vad du ska tänka på som nybörjare. Kolla gärna in filmen här!

Välj rätt utrustning

I nästa film berättar vi lite mer i detalj om vilken utrustning som behövs och vad du ska tänka på när du väljer vilka prylar du vill lägga pengar på. I grunden kan en säga att det finns två olika åkstilar – klassisk och fristil. Men nästan lika viktigt som att välja en skida för rätt åkstil, är det att välja en skida i rätt material. Se och lär när Patrik från Team Sportia Uppsala på ett enkelt sätt förklarar hur du ska tänka.

Tips för bättre teknik

Sist, men inte minst har vi satt ihop en en tutorial där vi tillsammans med Lager 157 Ski Team bjuder på lite tekniktips för grunderna i rullskidåkning. Tipsen riktar sig både mot dig som tidigare åkt mycket på snö, åkt lite rullskidor, eller är helt grön inom längdsporten.Hitta den utrustning du behöver här , eller inspireras av produkterna nedan.