Tips om kost inför långlopp

Att äta rätt före, under och efter både träning och tävling är oerhört viktigt för att du ska prestera på toppen av din nivå - inte minst under tävlingar som Engelbrektsloppet och Vasaloppet.

Mannen framför kameran heter Patrik Ingesson och har åkt längdskidor i snart 40 år. Han äger och driver dessutom Team Sportia-butiken i Uppsala och som om inte det vore nog jobbar han som vallare åt Piteå Elit, en av Sveriges absolut främsta längdklubbar. Med andra ord lever och andas killen längd. Här och nu delar han med sig av sina främsta tips om hur man ska tänka runt kost före, under och efter ett långlopp.

Fler kunskapsfilmer

Gillade du filmen? Då har vi goda nyheter. Detta är nämligen bara en av ett helt bibliotek av kunskapsfilmer med tips och råd om både längd och andra sporter. Inom just längdvärlden har vi bland annat filmer med tips om hur du bör träna inför ett långlopp och vad som är viktigt att tänka på när man köper skidor, stavar respektive pjäxor. Klickar du dig in under fliken Kunskapsfilmer här på vår hemsida så hittar du såväl nyss nämnda filmer som mycket, mycket mer!

Störst i Sverige på längdskidor

Vi på Team Sportia kan verkligen det här med längdåkning. Vi har nämligen jobbat med längd sedan kedjan bildades 1989 och idag har vi butiker över hela landet. Därför känner vi oss väldigt trygga när vi lovar att vi kan hjälpa dig med utrustning, träning, tillbehör och allt annat som har med längd att göra. Hoppas vi ses snart i din lokala Team Sportia-butik!