Låt festen börja!

Äntligen! Efter månader av träning och förberedelser är det äntligen dags för årets största cykelfest – Vätternrundan, som är en del av En Svensk Klassiker. Häng med så berättar vi mer om de sista förberedelserna inför en av dina livs upplevelser!

Vätternrundan - mer än bara cykling

Att stå där på startlinjen i Motala är en häftig känsla. Entusiasm blandad med spänning, glädje, en iver att komma iväg och kanske en gnutta nervositet. Hur kommer det gå? Oavsett hur mycket eller lite du tränat är förberedelserna de sista dagarna och timmarna oerhört viktiga för hur din upplevelse blir.

En riktig folkfest!

Vätternrundan är ett fantastiskt arrangemang som samlar över 30 000 cyklister och förvandlar Motala till ett cykelmecka utan dess like. Den fantastiska stämningen runt eventområdet på torget bara måste upplevas på plats! Det är också här du hämtar ut din nummerlapp och kompletterar med såväl den sista utrustningen som energibars inför loppet. I det imponerande event-tältet finns verkligen allt för dig som ska cykla så avsätt ordentligt med tid att mingla runt, prata med experterna och njuta av upplevelsen.

Sista minuten-tips

För dig som ska cykla Vätternrundan för första gången har vi gjort en liten film, där vi bjuder på en handfull konkreta tips som kommer göra dig till en rutinerad Vätterrundan-cyklist redan inför ditt första lopp.

Fler filmer med tips både specifikt inför Vätternrundan och cykling i stort hittar du på vår Youtube-kanal!

Kom rätt förberedd

För dig som vill ha allt vad gäller utrustning klappat och klart redan innan du kommer till Motala hittar du allt för Vätternrundan hos oss på Team Sportia – både i butik och i vår specialistshop på nätet – teamsportiaonline.se. Kolla in vår digitala folder, sprängfylld av bra erbjudanden och matnyttiga tips, eller kolla in urvalet av rekommenderade produkter nedan. De passar utmärkt för att följa med dig 30 mil runt Vättern!

Hitta din lokala Team Sportia-butik eller besök teamsportiaonline.se här!

Regler för Vätternrundan
• Ringklocka är obligatoriskt enligt svensk lag.
• Vid mörker är även reflexer och lampor nödvändigt enligt lag.
• Godkänd cykelhjälm skall användas under hela loppet.
• Att använda telefonen är inte tillåtet när du sitter på cykeln (varken för samtal, sms eller fotografering).
• Att lyssna på musik eller liknande i hörlurar är inte tillåtet under loppet.
• Inga tempostyren, triathlon-, extrabågar eller heltäckta hjul är inte tillåtna.
• Ät och drick längst bak i klungan – aldrig när du har någon tätt bakom dig!

Reglerna är hämtade från Vätternrundans officiella hemsida.

Rekommenderade produkter: