Classic-cykelväljaren™

En traditionellt svensk cykeltyp med stora hjul (26-28”) och upprätt körställning, bred sadel, högt styre och fotbroms. Classic-cyklar passar utmärkt för vardagscykling under korta till halvlånga turer i måttligt tempo.

Klassisk damcykel med hängmatteram

Denna typen är den mest klassiska i sin design och utformning. Ramen är konstruerad med två parallella rör som går relativt långt ner för ett enkelt insteg. De två rören ger en bra stabilitet och en lättmanövrerad cykel. En upprätt och avslappnad körställning samt i de flesta fallen en korg fram. En utmärkt pendlingscykel för kortare turer eller att åka och handla med.

MONARK MONIKA 2017
4895:
Ej medlem 5895:-

Classic-elcykel

Vill du kunna cykla men med lite assistans för att enklare kunna ta dig från en punkt till en annan och utan att bli genomsvettig när du pendlar till jobbet? Då är den elassisterade Classic-cykeln rätt för dig. En cykel som oftast har låg instegshöjd på ramen och mycket god komfort. Med upprätt körställning och bred sadel, i regel har de också fotbroms samt växlarna i navet. Låt dig inte luras av det traditionella utseendet, dessa cyklar accelererar kraftigt och klarar av att hjälpa till även i de tuffaste backarna

Klassisk damcykel med cityram

En modern version av damcykeln med mer fokus på cyklingen, lite kvickare styrning och bättre pedalposition för snabbare cykling. Oftast med extra lågt insteg för att underlätta start och stop vid korsningar och rödljus. En utmärkt pendlingscykel för kortare turer eller för att cykla kors och tvärs med inne i staden.

Klassisk damcykel med enrörsram

Liknar citycykeln på många sätt, men har ett extra lågt insteg tack vare ett enda överdimensionerat ramrör. Att enkelt komma på och av cykeln är i fokus. Utmärkt om man är lite mindre rörlig. En bekväm cykel som passar många och dessutom är väldigt snygg.

Klassisk herrcykel

Ser likadan ut som den gjort sedan början av 1900-talet. En cykel att njuta av en skön cykeltur på, när man tar sig fram i sin egen takt. Stabil tack vare rakt överrör och komfortabel med sin upprätta körställning.

Tillbehör cykel

Classic-cyklar är oftast utrustade med det mest nödvändiga redan i grundutförandet. Dock finns mängder av smarta tillbehör som är bra att köpa till varefter behov. Innan man ger sig ut på stan eller börjar pendla är det dock bra om man försäkrar sig om att cykeln är utrustad med ett antal saker. Ett kraftigt bygellås är viktigt att få med om man ska ställa ifrån sig cykeln på allmän plats. Väska till pakethållaren eller varför inte en smart cykelväska anpassad för framkorgen är exempel på andra användbara tillbehör.

Personlig utrustning cykel

När man skall börja pendla är några saker att rekommendera. Först och främst en bra och bekväm hjälm, sedan regnjacka och byxa så man inte hindras av en skur. Cyklar man på hårt trafikerade vägar är en reflexväst bra att ha. Ju oftare och längre man cyklar kan man komplettera med cykelskor och bindningspedaler, samt cykelbyxor för ökad komfort. Komplettera sedan varefter behov för årstiden, kanske arm och benvärmare, skoskydd och cykelhandskar.

Classic-cykel är ett samlingsnamn för en traditionellt Svensk cykeltyp, som ofta kallas standardcykel i dagligt tal, med stora hjul (26-28”) och upprätt körställning, bred sadel, högt styre samt fotbroms och växelsystem inbyggda i navet med 0-8 växlar.  Classic-cyklar passar utmärkt för vardagscykling för korta till halvlånga turer i måttligt tempo. Bekvämligheten i första rummet och oftast är det viktigare med en komfortabel sadel och korg än vilket material ramen är gjord i. Växelsystemet är integrerat i navet och är därmed mycket lätt att sköta och använda, detta i kombination med fotbroms och skärmar, pakethållare osv i grundutförandet, gör det till enkel cykel att köpa och äga.

Det finns 4 huvudtyper av Classic-cyklar, vilken passar dig bäst?

Klassisk damcykel med "hängmatteram"

Denna typen är den mest klassiska i sin design och utformning. Ramen är konstruerad med 2 parallella rör som går relativt lång ner för enkelt insteg. De två rören ger en bra stabilitet och lättcyklad cykel. En upprätt och avslappnad körställning samt i de flesta fallen en korg fram. En utmärkt pendlingscykel för kortare turer eller att åka och handla med.

Klassisk damcykel med "Cityram"

En modern version av damcykeln med mer fokus på cyklingen, lite snabbare styrning och bättre pedalposition för snabbare cykling. Oftast med extra lågt insteg för att underlätta start och stop vid korsningar och rödljus. En utmärkt pendlingscykel för kortare turer eller att kors och tvärs inne i staden.

Klassisk damcykel med "Enrörsram"

Del liknad citycykeln men har Extra lågt insteg tack vare ett enda överdimensionerat ramrör. Att enkelt komma på cykeln och för över benet är i fokus. Utmärkt om man är lite mindre rörlig. En bekväm cykel som passar många.

Klassisk herrcykel

Ser likadan ut som den gjort sedan början av 1900-talet. En cykel att njuta av en skön cykeltur på, när man tar sig fram i sin egen takt. Stabil tack vare rakt överrör och komfortabel med sin upprätta körställning.

Vilken växel skall jag välja till min standardcykel?

Växelsystemet är en viktig del i cykelns uppbyggnad.  Ordspråket -kedjan är inte starkare än sin svagaste länk, passar perfekt.
Använd växelväljaren för att hitta rätt växel för dina behov!
Växelväljaren

© Team Sportia 2014