23 augusti 2016
Viktig varningsinformation från Team Sportia-koncernen. Återkallelse av cykelmodeller från Peak Cycle sålda via Sportex under 2008 och 2009.
Samarbete mellan SIBF, TS & Neh
01 juli 2016
Som ett led i Team Sportias satsning på att jobba nära utövarna och klubbarna inleder man ett långsiktigt samarbete med Svenska Innebandyförbundet. Inom ramen för samarbetet ska Team Sportia såväl serva lokala föreningar som att bidra till att stärka varumärket Svensk Innebandy och utveckla eventen i samband med landslagets matcher.
01 juni 2016
Den mest lokala av Sveriges stora sportkedjor etablerar sig på allvar i Finland. Under april öppnade sex nya Team Sportia-butiker i vårt östra grannland och inom ett år ska kedjan förstärkas med ytterligare drygt 20 lokala finska sporthandlare.
02 maj 2016
Claes Meldgaard, nuvarande sortiments- och inköpsdirektör för ICA Non Food, blir ny VD för Team Sportia. Claes, som har ett gediget förflutet inom sport- och fritidsbranschen, börjar sitt uppdrag i mitten av augusti då han tar över efter tf VD Richard Westerlund.
22 april 2016
Team Sportia ökar medan delar av sporthandeln backar. Team Sportias framgång grundar sig till stor del i satsningen på det lokala, tillsammans med ett ökat fokus på omnikanalmarknadsföring. Något som har bidragit till både ökat försäljningsresultat och antal besök i butik.
17 november 2015
Efter att framgångsrikt ha lyckats omvandla Team Sportia från en närmast konkursmässig verksamhet till en väl fungerande kedja på stark frammarsch, väljer VD Anders Edvardsson att lämna sitt uppdrag den 18 december. Tillförordnad VD för Team Sportia blir nuvarande vice VD Richard Westerlund.
17 november 2015
Vintern 2014 gick finska SGN Group in som huvudägare i Sveriges tredje största sportkedja Team Sportia. Bara ett år senare ökar man dramatiskt sin närvaro på den svenska marknaden genom att förvärva 50 % av aktierna i Sportringen med närmare 170 anslutna butiker och en beräknad omsättning för 2015 på 1,3 miljarder kronor.
19 oktober 2015
Efter en period med starka försäljningsresultat och ett nytecknat sponsoravtal med Lidingöloppet fortsätter Team Sportia att flytta fram sina positioner. Landets tredje största sportkedja växer nu med ytterligare två butiker – en i Kristianstad och en i Nynäshamn.
27 september 2015
I somras meddelade Team Sportia att man gick in som huvudsponsor för Lidingöloppets Vårhelg. Nu har samarbetet utökats till att även omfatta det prestigefyllda huvudloppet, en satsning som mottas med stor entusiasm bland kedjans många löpningstokiga handlare och rimmar väl med Team Sportias engagemang i En Svensk Klassiker. Avtalet börjar gälla den 28 september 2015 och sträcker sig över 5 år.
08 september 2015
När Team Sportia nyligen tog in Göteborgsbaserade kommunikationsbyrån Right Thing united som ny huvudbyrå var målsättningen glasklar. Kedjan skulle hårdsatsa digitalt och fokus skulle ligga på att leverera resultat. Nu har den första gemensamma kampanjen summerats och siffrorna är minst sagt anmärkningsvärda. Jämfört med fjolåret var försäljningen + 55 % i kampanjsegment skor och +33 % totalt.