Hela Sveriges sportkedja ger dig frihet

Äventyret är närmare än du tror. Vi brukar säga att det börjar där asfalten slutar. Fast egentligen ligger det redan runt husknuten. Allt handlar om upptäckarlust.

Njut av friheten

Våga njuta av det naturen och omgivningarna har att erbjuda. Det är inte svårare än så. Rör dig naturligt i friluftsområdet eller skogen. Det viktigaste är inte om du går en timme i en park eller stannar över natten på fjället - huvudsaken är att du kommer ut!

Är dyrast bäst?

Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Den gamla klyschan har hängt, med länge men är mer aktuell än någonsin. Idag finns nämligen helt fantastiska material och oavsett var i spannet du befinner dig så gör rätt kläder din upplevelse så mycket bättre. Men beroende på om du vill kunna vara ute på äventyr i full storm eller bara klara av lite lättare regnstänk på skogspromenaden finns det helt olika saker som är viktiga att tänka på när man väljer jacka. Den dyraste jackan är inte alltid den bästa för just dig. I vår Funktionsjackeväljare finns massor av bra tips och matnyttig info runt detta. Kolla gärna in den!

Till Funktionsjackeväljaren!

Så håller plaggen längre

Väljer man att investera i bra funktionsplagg vill man ju självklart att de ska hålla länge och sköter man dem bara rätt kan man förlänga livslängden ordentligt. Något som många inte känner till är till exempel att även plagg med Gore-Tex ska impregneras - trots att membranet i sig är vind- och vattentätt. Det är dock viktigt att man väljer ett impregneringsspray anpassat för just Gore-Tex, annars riskerar man att täppa igen materialets porer, vilket försämrar andningsförmågan.

Läs fler skötselråd för funktionskläder här!

Tält - äventyrets näste

Något som verkligen är tätt förknippat med äventyr är tält. Kanske minns du första gången du tältade hemma i föräldrarnas trädgård? Kanske drömmer du om att ge dig ut med en ryggsäck och ett tält i Sarek - eller så har du redan gjort det? Oavsett vilket så gäller det att hitta ett tält som fyller de behov just du har. Två begrepp som är bra att känna till när man väljer tält är vattenpelare och tejpade sömmar. Vattenpelare är ett mått på hur mycket väta ett material står emot innan det börjar släppa igenom fukten. Ju högre siffra ju mer tål det. Även tejpade sömmar har med förmågan att hålla tätt mot väta. För även om tältväven har en hög vattenpelare och därmed står emot mycket väta börjar det snabbt läcka in i sömmar om de inte är tejpade.

Läs mer i vår Tältväljare!

Fråga Team Sportia

Oavsett vilka äventyr som väntar dig börjar din upplevelse på Team Sportia. Hos oss jobbar människor som själva är aktiva, vet hur prylarna funkar och vad som krävs för att ditt äventyr ska bli så bra som möjligt. Välkommen till din lokala Team Sportia-butik!