Tack för att ni hjälpt oss rädda liv

Tusen tack! Eller rättare sagt 248 950 tack till alla er kunder som tillsammans skänkt en kvarts miljon, vilket räcker för vaccin som gör att 49 790 barn kan få ett fullgott skydd mot polio via UNICEF. Ni är fantastiska!

Pengarna har vi samlat in genom att kunder valt att lägga på 10 kronor när ni handlat hos oss under december månad. Tillsammans har ni bidragit med 248 950 kronor, vilket alltså täcker kostnaderna för vaccin med fullgott skydd mot polio till 49 790 barn. Vi på Team Sportia är väldigt glada över detta fina samarbete och att ni valt att öppna era hjärtan, myntfack och kämpa för barnen!

Året som gått

Året har kantats av konflikter och katastrofer. Sjukdomar kan spridas snabbt i de drabbade länderna och nu riskerar miljontals barn att smittas. Ett av hoten är polio. Sjukdomen, är extremt smittsam och kan i värsta fall leda till döden. Som tur är, finns det ett vaccin som gör barnen immuna.

Vad är Polio?

Polio är en oerhört smittsam sjukdom som orsakas av ett virus i luftvägarna. Viruset påverkar det centrala nervsystemet och kan inom några timmar orsaka permanent förlamning. Mest utsatta är barn som bor i tätbefolkade områden eller områden med dåliga hygien- och sanitetsförhållanden.

Vad är UNICEF?

UNICEF är världens ledande barnrättsorganisation. I 190 länder arbetar de för barns rätt till trygghet, överlevnad, utveckling och inflytande. Dessutom arbetar de för att barnkonventionen ska följas, så att alla barn i hela världen får den barndom som de har rätt till!