Använd funktionsunderkläder!

Att använda funktionskläder vid träning är en självklarhet för de allra flesta. Men underkläderna glöms ofta bort. Med kalsonger eller trosor i bomull bryts hela kedjan och en stor del av vinsten med funktionskläder går förlorad.

Idag är funktionskläder från topp till tå en vanlig syn, ja nästan självklarhet, på alla tränande svenskar. Och utvecklingen av plaggen går framåt i en rasande takt - både designmässigt och funktionsmässigt. Men väldigt många använder alltså fortfarande gamla underkläder i bomull. Känner du dig träffad?

Funktionella underkläder

Med underkläder i funktionsmaterial blir träningen så mycket skönare och du slipper den där blöta kalla känslan mot kroppen under och efter träningspasset. Här har vi samlat en uppsjö av just underkläder i funktionsmaterial. Läs mer och hitta dina favoriter i produktsnurrorna eller kom in till din lokala Team Sportia-butik så berättar vi mer.

Funktionsunderkläder för damer:

Funktionsunderkläder för herrar:

Sport-BH

För halva Sveriges befolkning finns ett ännu viktigare plagg, som alldeles för många missar. En rykande färsk undersökning från karolinska Institutet visar att endast 30% av alla kvinnor använder sport-BH när de tränar. En siffra som förvånat och förbryllat många. Sport-BH:n har sedan dess blivit en snackis på alla gym, löpargrupper, CrossFit-boxar och alla andra träningsforum. För dina bröst rör sig i genomsnitt 8,38 centimeter för varje steg du tar. Det blir 83,8 meter per kilometer, vilket inte bara betyder att brösten kan vara i vägen och hindra dig från att prestera fullt ut. Varje stöt sliter dessutom på vävnaderna och gör så att huden tänjs ut. Som tur är finns sport-BH:n.