Träna med stil!

Och gör det smart. Träningskläder som är både snygga och funktionella brukar vara svåra att hitta, men nu börjar mer och mer fokus lägga på snyggt designade träningskläder. Och visst gör snygga träningskläder det roligare att träna. Så nu kan du träna både smart, och snyggt!

Printade tights

De färgsprakande, livfulla och kaxigt mönstrade tightsen - den superstora trenden har väl inte gått någon förbi. Har du inte redan ett par i träningsgarderoben är det hög tid att skaffa det nu. Och har du redan ett par finns det garanterat plats för ett par till. Mönstrat (även kallat printat) kan man helt enkelt inte vara utan!

Sport-BH

För halva Sveriges befolkning finns en ännu viktigare trend. Trenden stavas sport-BH. Allt startade med en undersökning från karolinska Institutet som visade att endast 30% av alla kvinnor använder sport-BH när de tränar. En siffra som förvånat och förbryllat många. Men sen tog det fart. Sport-BH:n har sedan dess blivit en snackis på alla gym, löpargrupper, CrossFit-boxar och alla andra träningsforum. För dina bröst rör sig i genomsnitt 8,38 centimeter för varje steg du tar. Det blir 83,8 meter per kilometer och 419 meter under ett lopp som Vårruset. Det betyder inte bara att brösten kan vara i vägen och hindra dig från att prestera fullt ut. Varje stöt sliter dessutom på vävnaderna och gör så att huden tänjs ut. Som tur är finns sport-BH:n.

Så väljer du sport-BH

Läs mer om vad man ska tänka på när man väljer sport-BH, i vår sport-BH-guide. Där ger vi konkreta tips på hur du hittar rätt BH för just dig!


(Under-)kläder i funktionsmaterial

Årets tredje stora trend – eller trend är kanske fel ord, för funktionskläder är något mycket mer än en trend. Idag är funktionskläder från topp till tå en vanlig syn, ja nästan självklarhet, på alla tränande svenskar. Men underkläderna glöms oftast bort. Med kalsonger eller trosor i bomull bryts hela kedjan och en stor del av vinsten med funktionskläder går förlorad. Använd funktionsunderkläder som andas så slipper du den kalla och dyblöta känslan mot kroppen!