Säker cykling - för alla!

Är det dags att köpa lillgrabbens första cykel eller en egen klassiker att glida runt på i stan? Oavsett vilket, dyker det ofta upp lite frågetecken inför cykelköpet. Kom in till oss på Team Sportia så hjälper vi dig hitta rätt modell utifrån just dina förutsättningar. Välkommen!

Storlek på barncykel

Många frågor vi får handlar om storleken på barncyklar. Och frågorna ställs med all rätt, för det är oerhört viktigt att välja en lagom stor barncykel. Barnet ska alltid kunna stanna, hålla balansen, sätta ner minsta ett ben i marken och nå båda handtagen även vid fullt styrutslag. Annars kan glädjen och framförallt säkerheten i cyklingen riskeras. Fler tips och råd om vad som är viktigt att tänka på när man väljer barn- och juniorcyklar finns i vår Cykelväljare. 

 Till Barn- och juniorcykelväljaren!

Alltid medvind!

Frågor om barncyklar är alltså populära, men vi märker tydligt att det som är allra hetast just nu är el-cyklar. Med en el-cykel slipper du bli svettig på väg till jobbet eller stan och den där hemska backen på vägen dit blir en barnlek. El-cykeln har helt enkelt förändrat cykelns roll som transportmedel - dels för att den överbryggar det växande problemet med omfattande bilköer i stadstrafiken och dels för att den möjliggör att ta sig de längre distanserna på landsbygden betydligt enklare och snabbare. Dessutom innebär cykeln som bekant en enorm vinst för både plånbok, miljö och din egen hälsa. Mer information och exempel på el-cyklar hittar du såklart i vår Cykelväljare.

Till El-cykelväljaren!

Skydda det viktigaste du har - huvudet

Sist, men inte minst, glöm inte hjälmen. Huvudet är det känsligaste vi har, men det är fortfarande alltför många som inte använder hjälm. Visst är det korkat? Barn under 15 år måste ha cykelhjälm enligt lag och för oss som passerat den åldern handlar det helt enkelt om sunt förnuft!

Erbjudande för medlemmar

För att få fler att använda hjälm ger vi just nu dig som är eller blir medlem i vår kundklubb, Sportklubben, 50% rabatt på cykelhjälm när du köper cykel. Tänk också på att hjälmar är färskvara. Stötar och långvarigt och kraftigt solljus eller värme är några parametrar som sliter på hjälmen. Även hjälmar som bara ligger och samlar damm i förrådet tappar delvis sin funktion, så har du haft din hjälm i mer än 3-5 år så passa på och byt till en ny, säker, hjälm.

Erbjudandet gäller 30/4-3/5 2015.