Officiella Lidingöloppsskon 2017

Som en hyllning till världens största terränglopp har Team Sportia och Saucony tagit fram Saucony Kinvara 8 Lidingöloppet – den officiella Lidingöloppsskon 2017.

Saucony Kinvara 8 Lidingöloppet 2017 är en neutral och lätt löparsko med bra passform, flexibilitet och komfort. Utöver skons tekniska fördelar har den också en unik design med bland annat Lidingöloppets logotyp och ett mönster inspirerat av skog. Den officiella Lidingöloppsskon är den första i historien, och är framtagen av Team Sportia i samarbete med Saucony, som har en gedigen erfarenhet av att ta fram unika skor för långdistanslopp. De har bland annat gjort de officiella skorna för London Marathon, Boston Marathon och New York Marathon.

Exklusivt på Team Sportia

Den officiella Lidingöloppsskon 2017 lanserades den 13:e april och kommer säljas exklusivt på Team Sportia – både i butik och i webbshoppen.

Teknologin i Lidingöloppsskon 2017

Lidingöloppsskon bygger på Sauconys prisvinnande och mest populära flaggskeppsmodell – Saucony Kinvara. Skon har ett lågt häl-till-tå-drop för att främja löpning på mellan- och framfoten, snarare än på hälen, och är relativt lätt med sina 218 gram för herrar och 187 gram för damer. Modellen har trots sin lätta vikt, en förstklassig stabilitet och dämpning, inte minst tack vare det innovativa stötdämpningsmaterialet EVERUN.

Anpassad för Lidingöloppet

Kombinationen av god dämpning, låg vikt och mycket löparkänsla har gjort Saucony Kinvara till en favorit bland löpare som springer långlopp som exempelvis Lidingöloppet. Den lämpar sig även för korta, intensiva och fartfyllda träningspass såsom back- och intervallträning, vilket också är vitala träningskomponenter för en Lidingöloppslöpare.

Därför är vi övertygade om att Saucony Kinvara 8 Lidingöloppet 2017 ett strålande val för alla som siktar på att stå på Grönsta gärde i september, när Lidingöloppet 2017går av stapeln!


Läs vad vår testlöpare Björn tycker om Saucony Kinvara 8


Saucony har nu släppt en ny version av sin populära sko Kinvara. Skon skiljer sig inte så mycket från den föregående modellen, men de små uppdateringarna som gjorts känns helt rätt och därmed kommer Saucony Kinvara med stor sannolikhet behålla sin starka position i segmentet neutrala lättviksskor. Skon passar den vana löparen som vill ha en snabb och lätt sko för träning och tävling.

Passform
Passformen är mycket bra och skon sitter skönt på foten. Hälkappan upplever jag möjligen som något mer vadderad än sin föregångare och den känns även något högre. Det ger en skön känsla och tillsammans med Pro-lock systemet sitter skon väldigt bra på foten. Tåboxen är något rymligare, om än marginellt, och som helhet är passformen utmärkt. Storleksmässigt får man även för denna modell gå upp en halv till en storlek mot vad man brukar använda eftersom den är relativt liten i storlekarna. Just för löpning är det ofta bra att ha en sko med lite mer utrymme eftersom fötterna sväller vid längre löpsträckor.

Ovandelen är konstruerad i tunna och funktionella material som ger väldigt god ventilation. Ventilationen var bra redan med 7:an men här har Saucony lyckats förbättra den ytterligare. Den tunna ovandelen blir naturligtvis något känslig men FlexFilm-förstärkningarna sitter på rätt ställe och motverkar därmed att skon slits alltför snabbt.    


Löpkänsla och dämpning
Kinvara 8 är, precis som sin föregångare, en neutral och lätt sko med lågt drop (4 mm) och skön löpkänsla. Det är en väl dämpad sko men jag skulle inte säga att den är mjuk utan snarare responsiv, med god energiåtervinning. Nytt är att man har använt Everun i hela toppsulan, mot endast i hälpartiet för 7:an, vilket ska ge en något mjukare känsla i jämförelse. För att hålla nere vikten används gummi endast på utvalda slitytor på sulan. Detta kan verka konstigt men faktum är att det fungerar alldeles utmärkt och det är dessa små, genomtänkta detaljer som gör skon så bra. Jag kommer ihåg att jag var rädd att de tunna materialen i Kinvara 7 skulle slitas snabbt. Men efter att ha sprungit drygt 50 mil i dem ser jag att det inte är några större problem. På Kinvara 8 ser jag också att FlexFilm-förstärkningarna sitter precis rätt vilket innebär att slitage inte bör bli något bekymmer.

Som helhet är Kinvara 8 en positiv uppgradering av en sko som redan var utmärkt! Den är mångsidig och passar till allt ifrån korta intervaller till maratondistans vilket gör den till ett lätt val för den vana löparen som söker en lätt sko med skön löpkänsla!