Håll dig varm – när det är kallt!

Snö, is och minusgrader - vintern är en härlig årstid – i alla fall om man har rätt kläder. Häng med så berättar vi mer om hur du håller knoppen varm under årets kallaste månader!

Det är många som inte gillar vintern och det är klart, med fel kläder blir vintern en trist period av kyla och mörker. Men med rätt kläder och utrustning är vintern en fantastisk årstid för alla oss som gillar ett aktivt liv. Och det är precis vad vi på Team Sportia gör!

Fråga Team Sportia

Under våra 25 år i sportbranschen har vi samlat på oss en hel del tips och trix för hur man skyddar sig mot kyla, slask, snö och mörker. Små enkla knep som gör vintern till en njutning!

Huvudsaken - skydda knoppen

Vid -4 grader FÖRSVINNER 50% av värmen ut genom huvudet. Mössa på!

Var smart – använd reflexer

Du ser bilarna, men ser bilarna dig? Ta inga onödiga risker under vinterhalvåret – använd reflexer!

Gore-Tex®

När man blir blöt börjar man frysa, så enkelt är det. Att välja Gore-Tex® är därför ett säkert kort för att få en betydligt varmare, skönare och roligare dag utomhus! För dig som cykelpendlar eller promenerar till jobbet öppnas en helt ny värld om du går över till Gore-Tex®. Vi lovar att du inte kommer bli besviken!

Läs mer om Gore-Tex® här!

Impregnera mera!

Inte nog med att du slipper bli blöt och kall. Med impregnering skyddar du även dina kläder och skor mot smuts, så de håller sig rena och fräscha längre. Och förlängd hållbarhet gillar vi ju alla.

Läs mer om Impregnering här!

Lager på lager

Den berömda lager-på-lager-principen är guld värd under vinterhalvåret och hjälper dig stå emot såväl kyla som att ventilera ut fukt från kroppen. Det håller dig varm och torr även under årets kallaste dagar.

Läs mer om lager-på-lager-principen här!

Ull – en mirakelfiber

Är du lite frusen av dig eller helt enkelt bara tycker om när det är varmt och skönt? Då är ull, naturens egen mirakelfiber, definitivt något för dig. Ull håller dig varm (både i torrt och blött tillstånd), motverkar dålig lukt och är 100% biologiskt nedbrytbart. Det gillar naturen.

Läs mer om ull här!
Vi slår bland annat hål på myten om att all ull kliar.

Broddar – inte bara för äldre!

Låt inte den förrädiska halkan stoppa dig från att leva ditt liv som du vill. Med ett par broddar under skorna får du grepp om vardagen och kan fortsätta med löpningen, promenaderna och leva ett aktivt liv – året runt. Du har väl inte heller missat Icebug som gör riktigt bra skor med inbyggda dubbar och oslagbart fäste!