Välkommen Hoka One One!

Nu kan du köpa Hoka One One på Team Sportia! Hoka One One  är ett företag bestående av löpare som är passionerade att skapa de bäst tekniskt utvecklade löparskorna för världens tuffaste underlag och tävlingar. Let´s go!

Få ut det mesta av din löpning

Med maximalt dämpade sulor, Meta-Rocker rullsulor, fantastisk stabilitet och perfekt respons, gör Hokas skor det möjligt för deras löpare – på alla underlag, stigar, vägar, banor och allt däremellan – att få ut det mesta av varje steg, dag efter dag.

Teknologi - vad är unikt?

Mellansulevolym
Volymen på den utvecklade mellansulan är upp till 2,5 gånger större jämfört med traditionella löparskor. Gjort av ett prestationsspecifikt dämpningsmaterial med låg vikt. Maximalt med dämpningsmaterial ger en mindre stöt, fantastisk komfort och minskad trötthet i våra fötter, ben och rygg.
 
Meta-Rocker geometri
Meta-Rocker mellansulegeometri, speciellt utvecklad med en liten skillnad i höjd mellan häl och tå, skapar en unik fulcrumeffekt, som en gungstol för din fot och guidar dig genom löpsteget. Denna unika egenskap är designad för att stödja en löpares naturliga rörelse, medan den erbjuder en effektiv, mjuk övergång från landning till avsteg.
 
Pro2 Lite
Med en mjukare häldel för extra dämpning och en fastare framfot för bättre respons och framdrivning, ger Pro2 Lite teknologin ett bättre avsteg och skydd för att erbjuda en snabb och komfortabel löptur. Ger en snabb, men komfortabel löptur.
 
Active footframe
Unikt utvecklad, aktiv fotramsgeometri i mellansulan gör att foten vilar djupt inne i mellansulan för en skålformad passform för din fot, istället för uppepå mellansulan. Designad att erbjuda en integrerad stabilitet, passande för en stor mängd olika fötter och löpstilar utan att behöva använda extra stödmaterial och vikt.

Om Hoka

Hoka One One är ett fransk-amerikanskt löparskomärke, grundat 2010. Grundarna Nicolas Mermoud och Jean-Luc Diard som båda var ultradistanslöpare och dessutom arbetade med utveckling av löparskor började se fördelar med överdimensionerade skidor, golfklubbor och mountainbikedäck med låg vikt och var fast beslutna att detta också kunde överföras på löparskor för att kunna springa skönare och skonsammare. Man började med en extrasula som kunde bäras i ryggsäck i uppförsbackarna och snabbt monteras på skorna vid utförslöpningar. Det visade sig att man uppfunnit en helt ny typ av löparskor som tillät löparna att springa snabbare, säkrare, skönare och längre nedför och på hårda underlag.

HOKAs mest kända ambassadörer i Sverige är flera av de svenska längdskidåkarna, bla Marcus Hellner, Calle Halfvarsson och Anders Södergren. En av Sveriges bästa kvinnliga maratonlöpare, Louise Wiker och flera av Sveriges bästa löpare på ultradistans, tex Fritjof Fagerlund och Kajsa Berg, löper också i HOKA. I Norge är dom bästa längdskidåkarna och skidskytterna blant många elitutövare som ofta syns i HOKA. HOKA är samarbetspartner med de svenska och norska längdskidlandslagen

Vad är unikt med Hoka One One?
-    Överdimensionerad dämpning med låg vikt
-    Meta-Rocker geometri (sk rullsula) för snabbare och skonsammare stegavveckling
-    Active Footframe där foten vilar inne i mellansulan, vilket ger komfortabel stabilitet
-    Inga oförlåtande material i sulmaterialet för extra stöd
-    Bred sulbas för ökad stabilitet
-    Läster som passar väldigt många olika fötter
-    Ovanstående ger marknadens kanske bästa komfort

Hoka One One finns i följande butiker:

Gällivare, Kalix, Boden, Luleå, Skellefteå, Lycksele, Strömsund, Östersund, Bollnäs, Gävle, Rättvik, Lindesberg, Uppsala, Karlstad, Kristinehamn, Säffle, Eskilstuna, Norrköping, Motala, Lidköping, Stenungsund, Trollhättan, Skärhamn, Göteborg Nordstan, Göteborg Backaplan, Göteborg Frölunda Torg, Jönköping City, Visby, Kinna, Varberg, Falkenberg, Markaryd, Karlshamn, Kristianstad, Löddeköpinge och Simrishamn.