Lansering av nya Haglöfs Vide!

Haglöfs har tagit fram en helt ny ryggsäck – Vide! En ryggsäck, som förutom att den är snygg och tålig, passar för det mesta. Vill du också ha ett exemplar av denna toppenryggsäck, kom in till oss på Team Sportia!

Vide är en mångsidig ryggsäck som är tillverkad i ett tåligt material som har en matt, fin yta, dessutom har ryggsäcken en semiventilerad bakpanel. Den har en mängd olika fickor som rymmer alla dina småsaker, och även en innerficka där du kan ha en vattenbehållare, eller varför inte din dator. Detta gör att Vide passar lika bra för vandring, för cykelturen, eller till gymmet.  
 
  

W. Haglöf Ryggsäckfabrik Torsång
 

Historien om Haglöfs

Året var 1914 när Wiktor Haglöf började producera ryggsäckar i drängstugan på familjens gård. Wiktor cyklade, och gick runt i området för att sälja sina ryggsäckar till skolbarn, gårds- och skogsarbetare. I Wiktors försäljningshandbok går det att läsa att den första sålda ryggsäcken var en skolväska. Två år senare registrerades hans företag W. Haglöf, Ryggsäcksfabrik, Torsång och Wiktors ryggsäckar blev mer och mer populära, vilket resulterade i att företaget växte.

1935 öppnades en ny fabrik som gav Wiktor större utrymme för sin uppfinningsrikedom. Sortimentet växte därefter och under slutet av 40-talet började Haglöfs namnge sina produkter mer regelbundet. Namnen var ofta tagna från naturen eller friluftsaktiviteter, en tradition som fortfarande lever kvar inom företaget.