Ett livsförändrande beslut

Elcyklar är för pensionärer. Det var i alla fall vad Martin tyckte, innan han själv testade – och blev helt fast.

Det hela började under en semester i Sälen tillsammans med familjen. Efter en dag fylld med mountainbikecykling och vandring gjorde sig träningsvärken påmind. När Martin dagen efter skulle besöka de populära mountainbikelederna i Rörbäcksnäs med dottern, valde de därför att hyra var sin Fatbike med elmotor.
– Jag förutsatte att elcykel var lätt, att det var fusk. Att elcyklar var för pensionärer och personer som inte ville bli svettiga. Att cykelturen med dottern skulle bli enkel. En skön tur på ungefär en timme.

En omvärderande cykeltur

Fyra timmar senare var Martin tillsammans med dottern tillbaka efter cykelturen i Rörbäcksnäs. Han var trött, men hade en ny helt bild av elcykeln.
– Det var en cykeltur som var helt omvärderande. Jag hade aldrig kunnat tro att det var så det kändes att cykla elcykel. Det var så roligt att jag glömde av att jag var helt slut. Min bild av elcyklar förändrades på bara några timmar.

Tränar mer nu

Tack vare nyupptäckten av elcykeln har Martin helt förändrat sitt beteende.
– Jag har gått från att inte träna någonting till att cykla 10-15 timmar i veckan på bara några månader. En total livsförändring. Dessutom kommer jag ut på ställen som jag normalt aldrig hade kommit till.

Är du sugen på en egen elcykel? Kom in till din närmaste Team Sportia-butik och provcykla eller kika på en här.