Cykelpendlaren som inte får nog av att cykla

Att cykla till och från jobbet var inga konstigheter för Gunilla. Men när det kom till att transportera sig längre sträckor, eller resa med tung packning var det bilen som gällde, tills hon kom i kontakt med elcykeln!

Den vana cykelpendlaren Gunilla kom för första gången i kontakt med en elcykel via jobbet, då de lät personalen låna företagets elcykel.
– Man kan säga att jag är förstaanvändaren på den! Jag bokar den väldigt ofta, eftersom jag tycker att det är mycket trevligare, än att ta bilen.

För motion och miljön

Och trots att Gunilla redan cyklar till och från jobbet på sin vanliga cykel, så har hon ännu inte tröttnat på allt cyklande.
– Jag tycker om att tänka på miljön. Dessutom känns det bättre att röra på sig, än att sitta still, som man ju gör i en bil, samtidigt som man förorenar så mycket med bilen.

Anpassningsbar

Förutom de uppenbara fördelarna med att cykla istället för att ta bilen gillar Gunilla elcykeln extra mycket eftersom det hjälper henne i vardagen.
– På modellen som vi har kan jag välja när jag vill ha hjälp. Det är väldigt bra för då kan jag cykla som vanligt när jag kan och vid de tillfällen som jag har mycket att bära, eller när jag har bråttom, kan jag få hjälp av elmotorn.

Trevligt och snabbt

Gunilla tar ofta elcykeln när hon ska hämta lunch åt sig och sina kollegor, och upplever att det många gånger går snabbare att ta cykel än att ta bilen.
– Jag är jättenöjd med elcykeln! Man är utomhus, det är ett trevligt sätt att ta sig fram på, och så går det snabbt också! Speciellt roligt är det när jag rullar förbi folk i uppförsbackarna.

Blev du sugen på att provcykla en elcykel? Kom in till din närmaste Team Sportia-butik så hjälper vi dig, eller kika på en här.