Cyklar fortfarande – trots backar och motvind

Det är lätt att göra bekväma val, speciellt när en börjar bli lite äldre. Att ta bilen istället för cykeln. Men Folke tänkte tvärt om, och fortsatte leva sitt aktiva liv!

På en ö i den Bohuslänska skärgården bor Folke tillsammans med sin fru. Folke är pensionär men är ändå mycket aktiv. De bor i ett område med mycket backar, och det var bland annat därför han valde att köpa en elcykel för åtta år sedan.
– Med den kan jag sitta ner på sadeln och trampa i backarna istället för att stå upp. Förresten hade jag inte klarat av att cykla upp för de brantaste backarna med en vanlig cykel i dag.

En hjälpande hand

Med elcykeln får han den hjälp han behöver för att kunna fortsätta cykla. Han cyklar helt utan assistans på vägen ner och slår på elmotorn när han är på väg hem och måste cykla upp för alla backar.
– I motvind är den också jättebra, för då kan jag också få hjälp. Det är lite som att någon puttar en i ryggen när det är tungt, men man måste hjälpa till också! 


Skönt att inte vara begränsad till bilen

Efter åtta år är han fortfarande en nöjd elcykelanvändare och tycker att det är skönt att kunna cykla istället för att ta bilen överallt.
– Det är ett superbra hjälpmedel för oss som är lite äldre. Det är den lilla skillnaden som gör att jag faktiskt cyklar istället för att inte cykla, och ta bilen istället.

Gjorde stort intryck på grannarna

Som mångårig användare av elcykel har Folke mycket att berätta om sin elcykel, men minns särskilt tillbaka till den första tiden då han imponerade på grannarna.
– Grannarna tyckte att jag var väldigt spänstig när jag susade upp för alla backar, tills de fick veta att det var en elcykel jag cyklade på.

Vill du också cykla upp för branta backar, sittandes? Kom in till din närmaste Team Sportia-butik och provcykla en elcykel eller kika på en här.