Kärlek vid första tramptaget

Vardagsmotion. Något som många vill få till, men kanske inte alla lyckas med. Så var det även Caroline, tills hon fann kärleken på två hjul.

Att cykelpendla till jobbet kändes till en början som en bra idé, men med en mil till jobbet i öppet, blåsigt landskap så kändes det övermäktigt för Caroline. Det var då hon kom i kontakt med elcykeln. – Jag är ingen träningsnarkoman, utan är tvärt om egentligen ganska lat. Så det här med elcykeln blev ett mellanting för mig. Jag rör på mig, men blir inte helt slut.

Mår bättre idag

Elcykelköpet blev ett sätt för Caroline att röra på sig i vardagen, något som har gett positiva effekter på hennes hälsa.
– Jag mår så himla mycket bättre om jag cyklar till jobbet! Jag får både frisk luft och motion. Jag är lite kär i den!

Ersätter bilen

Att köpa en elcykel istället för en traditionell cykel var en stor förändring, men en välkommen sådan. – Elcykeln är inget substitut för min vanliga cykel, den är ett substitut för min bil. Jämför jag med att cykla samma sträcka på en vanlig cykel samma sträcka är det klart att det blir ett nerköp. Jag får inte lika mycket träning, men elcykeln får mig att cykla över huvud taget!
Elcykeln är den nya bilen Caroline blev inspirerad av en kollega som köpt elcykel för att pendla till jobbet och hon bestämde sig för att också köpa en.

Ångrar inte sitt köp

– Jag är verkligen jättenöjd. Jag tror att elcykeln är den nya bilen. Rent miljömässigt såklart, men även enkelheten i att kunna transportera sig längre sträckor utan att det blir övermäktigt.

Vill du också ha ett miljövänligt transportmedel? Kom in till din lokala Team Sportia-butik och provcykla en elcykel eller kika på en här.