Älskade elcykel

Elcykeln. Omdebatterad, älskad och ifrågasatt. Men hur du än vrider och vänder på det, så kommer du alltid längre med en elcykel.

Det kanske inte är någon hemlighet att vi på Team Sportia gillar cyklar och cykelsport. Och om det har gått dig förbi, så vill vi göra det extra tydligt – vi älskar cyklar. Och extra varmt om hjärtat ligger elcyklarna. Detta fantastiska transportmedel som främjar både hälsa och miljö.

Fördelarna

Fördelarna med elcykeln är många och innebär på flera sätt ett nytt sätt att cykla. Tack vare elmotorn kan du pendla långa sträckor, ta dig upp för de brantaste backarna och packa cykeln full med matvaror efter storhandlingen – utan att bli helt slut. Kort och gott är elcykeln ett hälsosammare, miljövänligare och mer ekonomiskt alternativ än att ta bilen! För det är viktigt att komma ihåg, att en elcykel ofta inte ersätter en vanlig cyklel, utan snarare andra transportmedel som bilar och mopeder.

För vem

Oavsett vem du är, kan elcykeln hjälpa dig i vardagen, men också göra den roligare! För elcyklar finns i mängder av olika utföranden. Allt från klassiska cykelmodeller till mountainbikes. Så vilken anledning du än har till att cykla, kom ihåg – med en elcykel kommer du alltid lite längre.

Hur funkar det?

För att motorn ska fungera måste du trampa, i vevpartiet sitter en sensor som känner av hur mycket du trampar, och reglerar kraften till elmotorn. På vissa modeller kan du även ställa in hur mycket hjälp du vill ha. När du cyklar snabbare än 25 kilometer i timmen, kopplas elmotorn bort automatiskt och du får trampa på utan assistans. Känner du att du vill cykla helt utan assistans, oberoende av hastighet, gör du det enkelt genom att stänga av elmotorn.

Våga

Vi vet att det kan vara läskigt att prova nya grejer, att det kan kännas onödigt och så. Men när det gäller elcyklar så ber vi dig verkligen att ge dom en chans. För vi vågar nästan lova, att alla som faktiskt provcyklar en elcykel, kliver av med ett stort leende på läpparna. 

Möt våra elcyklister

Vi skulle kunna prata om elcyklar hur länge som helst, eftersom vi tycker att det är så kul. Men denna gång har vi överlåtit berättandet till Martin, Caroline, Folke och Gunilla. Fyra härliga personer, i olika åldrar, med olika behov och förutsättningar, men som alla har en sak gemensamt – de älskar sina elcyklar.